Veterníky

Autor receptu: dada1612

Je tu kopec receptov na veterník...ja pridavam ten svoj :-)

30
porcií
120 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. vodu,soľ,práškový cukor necháme zovrieť...pridáme palmarín a necháme ho roztopiť...Ked je roztopený pridáme múku a na miernom ohni miešame asi 3 minúty pokiaľ sa cesto nebude odlepovať od hrnca...Odstavíme a mierne necháme vychladnúť(asi pol hodinku)...Potom do zmesy po jednom prišľaháme vajcia...Túto zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hviezdičkovou špičkou a striekame na vymastený plech veterníky ... Pred tým ako ich dáme piesť tak ich trošku pokropíme vodou!
  2. Pečieme ich na 200 stupňoch asi 15minút...Potom stiahneme teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte 10minút ... Veterníky rozrežieme ....
  3. Krém karamel:upálime cukor na karamel,pridáme 350ml mlieka a privedieme do varu ...Vo zvyšnom mlieku vymiešame zlatý klas ,ked mlieko vrie pridáme a uvaríme hustý puding...Dáme vychladiť! Do vychladnutého pudingu prišľaháme vyšľahanú 1 smotanu na šľahanie!!! Veterníky plníme cukrárskym vreckom s hieydičkovou špičkou... Druhý krém je len rastlinná šľahačka(väčšinou je už sladená)takže ju len dobre vyšlahajte a nastriekajte na karamelový krém...Na vrch veterníkov som si spravila polevu takto : 100g cukru som upálila na karamel pridala som pol deci mlieka...Do vychladnutého karamelového mlieka som pridala práškový cukor ( neviem presne koľko,ale asi tak aby to malo trošku hustejšiu konzistenciu,a nie veľmi to stekalo po čiapočkách veterníkov :) :) )... Hotovo,dobrú chuť!