Veterníky

dada1612Dada1612, 26 ročná žena, Dobrá Voda, 1. januára 2013 19:23
Ďalšie jej recepty »

VeterníkyFoto: dada1612

Je tu kopec receptov na veterník...ja pridavam ten svoj :-)

30
porcií
120 min
príprava
50 min
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
500 ml
250 g
štipka
4 PL
8
Krém karamel :
300 g
500 ml
2
1
krém 2 :
200 ml

Postup prípravy

  1. 1

    vodu,soľ,práškový cukor necháme zovrieť...pridáme palmarín a necháme ho roztopiť...Ked je roztopený pridáme múku a na miernom ohni miešame asi 3 minúty pokiaľ sa cesto nebude odlepovať od hrnca...Odstavíme a mierne necháme vychladnúť(asi pol hodinku)...Potom do zmesy po jednom prišľaháme vajcia...Túto zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hviezdičkovou špičkou a striekame na vymastený plech veterníky ... Pred tým ako ich dáme piesť tak ich trošku pokropíme vodou!

    Veterníky - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme ich na 200 stupňoch asi 15minút...Potom stiahneme teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte 10minút ... Veterníky rozrežieme ....

    Veterníky - obrázok 2
  3. 3

    Krém karamel:upálime cukor na karamel,pridáme 350ml mlieka a privedieme do varu ...Vo zvyšnom mlieku vymiešame zlatý klas ,ked mlieko vrie pridáme a uvaríme hustý puding...Dáme vychladiť! Do vychladnutého pudingu prišľaháme vyšľahanú 1 smotanu na šľahanie!!! Veterníky plníme cukrárskym vreckom s hieydičkovou špičkou... Druhý krém je len rastlinná šľahačka(väčšinou je už sladená)takže ju len dobre vyšlahajte a nastriekajte na karamelový krém...Na vrch veterníkov som si spravila polevu takto : 100g cukru som upálila na karamel pridala som pol deci mlieka...Do vychladnutého karamelového mlieka som pridala práškový cukor ( neviem presne koľko,ale asi tak aby to malo trošku hustejšiu konzistenciu,a nie veľmi to stekalo po čiapočkách veterníkov :) :) )... Hotovo,dobrú chuť!

    Veterníky - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovalo 23 ľudí (3,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist