Veterníky

Veterníky
Foto: dada1612
dada1612Dada1612, recept pridal: 1. januára 2013 19:23Ďalšie jeho recepty

Je tu kopec receptov na veterník...ja pridavam ten svoj :-)

Suroviny

30
porcií
120
minút
príprava
50
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

vodu,soľ,práškový cukor necháme zovrieť...pridáme palmarín a necháme ho roztopiť...Ked je roztopený pridáme múku a na miernom ohni miešame asi 3 minúty pokiaľ sa cesto nebude odlepovať od hrnca...Odstavíme a mierne necháme vychladnúť(asi pol hodinku)...Potom do zmesy po jednom prišľaháme vajcia...Túto zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hviezdičkovou špičkou a striekame na vymastený plech veterníky ... Pred tým ako ich dáme piesť tak ich trošku pokropíme vodou!
Veterníky - obrázok 1

2

Pečieme ich na 200 stupňoch asi 15minút...Potom stiahneme teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte 10minút ... Veterníky rozrežieme ....
Veterníky - obrázok 2

3

Krém karamel:upálime cukor na karamel,pridáme 350ml mlieka a privedieme do varu ...Vo zvyšnom mlieku vymiešame zlatý klas ,ked mlieko vrie pridáme a uvaríme hustý puding...Dáme vychladiť! Do vychladnutého pudingu prišľaháme vyšľahanú 1 smotanu na šľahanie!!! Veterníky plníme cukrárskym vreckom s hieydičkovou špičkou... Druhý krém je len rastlinná šľahačka(väčšinou je už sladená)takže ju len dobre vyšlahajte a nastriekajte na karamelový krém...Na vrch veterníkov som si spravila polevu takto : 100g cukru som upálila na karamel pridala som pol deci mlieka...Do vychladnutého karamelového mlieka som pridala práškový cukor ( neviem presne koľko,ale asi tak aby to malo trošku hustejšiu konzistenciu,a nie veľmi to stekalo po čiapočkách veterníkov :) :) )... Hotovo,dobrú chuť!
Veterníky - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 16 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 1. januára 2013 o 19:57
    krásne sa ti vydarili.-)


  • lenkac, 1. januára 2013 o 20:00
    super


  • stacy77777, 1. januára 2013 o 20:31
    nádherné,nedávno som prvý krát skúšala podľa Čistinky,na budúce skúsim tvoje,ukladám si


  • mijaita, 1. januára 2013 o 20:43
    Jaké jsou mezi recepty rozdily? Zasadní?


  • 3sandra3, 1. januára 2013 o 20:49
    prekrásne... dávam si ich do kk.... vyskúšam


  • hralka, 1. januára 2013 o 21:08
    krásne,priam kúzelné


  • miamia, 1. januára 2013 o 21:29
    no, velmi pekna praca...ukladam! :)


  • marijanka712, 1. januára 2013 o 22:22
    krásne sa ti vydarili ukladám do kk


  • medulienka122, 2. januára 2013 o 02:37
    Veterníky vyzerajú super, nesedí mi ale čas, ktorý píšeš v rozpise: 200 st.
    50 minút, ale v recepte máš 200 stupňov asi 15 minút, potom stiahneme na 170 st. a pečieme ešte 10 minút. Dokopy "všeho všudy" je 25 min....


  • slavka11, 2. januára 2013 o 06:06
    vyzeraju fajn len by ma zaujimalo kde sa da zohnat ta rastlinna slahacka. Mozes mi prosim poradit. Dakujem


  • stacy77777, 2. januára 2013 o 08:06
    @mijaita - je dosť veľký rozdiel medzi receptami,Čistinka má žĺtkový krém a karamelovú šľahačku


  • jezibabka, 2. januára 2013 o 09:25
    zasadny rozdiel je v tom,ze v jednom ceste je palmarin a v jednom olej.......recepty su uplne odlisne,staci citat...


  • tatranocka, 2. januára 2013 o 10:55
    @slavka11 bežne v supermarketoch a napr. aj tu:
    » www.berkana.sk/rastlinna-slahacka-1.html...


  • mariaklara, 2. januára 2013 o 13:01
    Krásne sa ti vydarili, ukladám. Odkaz pre @slavka11 , aj COOP Jednota dostaneť kúpiť rastlinnú šľahačku, mne to cez sviatky povedala kamoška, práve si ju idem kúpiť, je v takom modrom balení 500ml a stojí okolo 1.50E.


  • orchidea, 2. januára 2013 o 14:36
    Prekrásne veterníky...ja mám na vareche tiež svoj recept ale tieto tvoje majú krásnu karamelovú polevu...mňam


  • dada1612, 2. januára 2013 o 15:31
    @medulienka122 čas pečenia som udala na vsetko pecenie..tj na 2-3 plechy... Vsetkym Ďakujem !!! :) rastlinnu slahacku som kupila v coop jednote 1l stal 2,40 eura...


  • ajuschka, 2. januára 2013 o 15:36
    su ozaj krasne, ale na toto cesto ja nemam talent :(


  • vaja26, 2. januára 2013 o 16:01
    Si naozaj šikovná lebo vyzerajú ako z veľmi dobrej cukrárne a nie každá dobrá cukráreň má takéto krásne veterníky. Ja čo viem tak na dobré veterníky bol cukrár hovoria mu Ičko a je z Cífera. ALe tie sú famózne veterníky.


  • renka73, 2. januára 2013 o 19:28
    Mnam,toto mam velmi rada.Mas ich krasne.Este som sa ich neodvazila piect no terz to skusim,lebo si mi narobila chute :)Dakujem za recept :)


  • gordonko, 2. januára 2013 o 21:30
    ..toto je moj nesplnený sen veterník či venček roky sa nato chystám no zatial som to neskúsil ....ale už by som mal


  • dada1612, 2. januára 2013 o 21:42
    @ajuschka @gordonko ja som tiež dlho nemala odvahu na odpaľovane cesto...toto som robila asi 2x v živote a naozaj sa podarili...velmi je to jednoduché,aj ked sa to nezdá...naozaj lentreba nabrat odvahu a skusit ;)


  • marienka44, 2. januára 2013 o 22:46
    @Dada1612 , krasne veterniky, moj sen urobit pre moju rodinu.
    Problem je v tom, ze ja neviem vytlacit cesto z textilneho sacku na ozdobovanie toto odpalovane cesto. Az ma boli ruka a cesto vychadza nepravidelne alebo v malych davkach. Mozno je chyba v hustote cesta, ale nedokazem vytlacit suvisle mnozstvo cesta na plech, dokonca sa odporuca v dvoch poschodiach cesta na sebe, aby bolo vraj co prekrojit. Strasne, mam z toho sacku, aj jeho umyvania strach a odpor.


  • havino, 2. januára 2013 o 23:31
    krásne ich máš, ukážkové, ja tu mám tiež recept na karamelové veterníky, ja ich striekam poschodovo, napr. ako pusinky, vrch širšie, ale pekne ti vyskočili
    @marienka , dovolím si odpovedať Ti, možno aj iným, viem o čom píšeš, som sa ja unadávala, ruky presilené, až sa mi ruka nie raz triasla, čo nie a nie vytlačiť, potom som sa dočítala, že do ešte vlažného cesta zamiešať po jednom vajce, nenechať ho úplne vychladnúť a to bolo nebe a dudy, samo to šlo a neboj nerozlialo sa, skús


  • honestka, 3. januára 2013 o 03:15
    tiez som robila na novy rok od @cistinky ,-boli super presne ako mam ja rada;
    nabuduce urobim plnku podla teba-mozem vsetky typy a tak mi nevadi skusat ich na vsetky sposoby-jedine ich nemam rada iba so slahackou.
    @marienka44 : cesto by ti nemalo byt take tuhe, ze ho nevladzes vytlacit, pretoze striekat na venceky ho mozes este vlazne -tak skus este raz tieto alebo @cistinka - nebude problem ver mi!
    K tomu umyvaniu:
    vloz si cesto a potom aj plnku do plastickeho sacku predtym ako ho vlozis do toho tvojho cukrarskeho vrecuska urob v nom dieru.
    pokojne vytlacaj cesto v 2 poschodiach, su ozaj krasne nafucane a potom plastic sacok jednoducho VYHOD a cukrarensky si umyjes velmi lahko ak vobec nan nieco frklo.
    neboj do toho stoja za tu namahu.


  • medovnicek, 3. januára 2013 o 17:52
    veterníky milujem, ale ešte som nenašla odvahu ich vyskúšať


  • iva63, 3. januára 2013 o 20:15
    veľme pekne sa ti vydarili-:)


  • dada1612, 4. januára 2013 o 14:20
    @marienka44 no ja Vám poradim že ja pouzivam jednorazove cukrarske saciky...kupila som si ich v tescome boli k nim aj špičky...bolo tam asi 15ks sacikov...Mne sa s nimi robi naj! Lebo mne sa z toho latkoveho tiež bohvieako nedarilo striekat à o umyvani ani nehovorim :( tak skuste také Niečo :+) à Ďakujem za pochvalu.. :)


  • jozka2, 1. januára 2014 o 22:48
    vsade v literature sa hovori ,odpalovane cesto piect pri 200-220stup.C 20-25 min.mali by byt do zlata upecene,ano to je ono ako pise cistinka vanilkovy krem,karamelovo-slahackovy krem a poliate s nadychom karamelu,na taketo fajnoty sme stale chodili do cukrarne za sociku,boli perfektne.Dnes uz nevidim take.


  • jozka2, 1. januára 2014 o 23:36
    Marienka, mas huste cesto,pridaj o jedno vajicko viac,pravdepodobne mas male vajicka,skus uvidis,lebo ak sa ti ani pekne neformuju na plech je chyba v hustote cesta.Ja striekam na spodnu cast hned este jednu na vrch, su prekrasne vysoke a striekam s platenym vrecuskom,ono je to umyvanie potom
    take mazlave ale sa to da zniest.


  • nika72, 2. januára 2014 o 21:37
    no na toto som nešla stále odvahu .....vyzerajú božsky 1*****


  • oslo1, 5. januára 2014 o 07:51
    Ahoj, chcem sa ti velmi pekne podakovat za recept, na veterniky som si trufla tusim pred 15 rokmi a nevydarili sa.
    Tvoj recept som robila step by step a vydarili sa super. Namiesto karamelovej polevy som dala cokoladovu (priatel daval rady ;) ), a urobila som velmi vela (tusim okolo 60 ) malickych veternickov.
    Musim povedat, ze to nebolo tazke ich urobit, nakolko som medzi tym robila naraz aj iny desert a s vysledkom veternickov som velmi spokojna.
    Dakujem velmi pekne a prajem prijenme pecenie.


  • miruska388, 26. februára 2014 o 14:42
    Vyzerajú fajnovo, pri najbližšej udalosti urobím. Minule som robila jedny, hoci boli rýchlo urobené neboli to tie prave veterníky a ešte poleva zo Solamylu no katastrofa. Tak sme zachraňovali ako sa len dalo.:D


  • miladka14, 1. júna 2014 o 18:22
    Krasne su... ja som ich skusala uz dva krat ale nepodarili sa mi.. nedokazem spravit dobre cesto.. stale mi po vybrati z rury padnu dole :( ci ich peciem 20 minut alebo 30 minut.. proste urobit cesto ake ma byt je pre mna nemozne heh neporadite mi?


  • mesiar50, 1. júna 2014 o 19:37
    @miladka14
    Ked dovolis tak ti napisem zopar slov k tvojmu problemu.Nemusi byt problem v ceste.Klesnutie veternikov po upeceni sposobuje nedopecenie vyrobku v jadre.Po skonceni pecenia ich vyberaj po jednom z rury a okamzite veternik prerez aby para vyfucala.Nechcem sa vnucovat,ale ako sa vyhnes rizikam vyroby tohto kolaca najdes aj v mojom poslednom recepte na veterniky.Prepac Dada1612,ze som sa sem ,,namontoval'
    » varecha.pravda.sk/recepty/veterniky-z-celozrnej-spaldovej...


  • julka1511, 1. augusta 2014 o 16:41
    Dobrý ja som skúšala váš recept ..........ale mne sa tie veterníky nezdvihli "nenafúkli" neviete mi poradiť že prečo ?


  • vendulka, 7. októbra 2014 o 09:28
    mam ich odskusane a boli vyborne..dakujem za recept



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 49/2014: Pečieme na Vianoce (1) Pečieme na Vianoce (1)
Časopis Varecha v piatok 5. decembra v denníku Pravda.


TOPlist