Veterníky

Veterníky
Foto: dada1612
dada1612Dada1612, recept pridal: 1. januára 2013 19:23Ďalšie jeho recepty

Je tu kopec receptov na veterník...ja pridavam ten svoj :-)

Suroviny

30
porcií
120
minút
príprava
50
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

vodu,soľ,práškový cukor necháme zovrieť...pridáme palmarín a necháme ho roztopiť...Ked je roztopený pridáme múku a na miernom ohni miešame asi 3 minúty pokiaľ sa cesto nebude odlepovať od hrnca...Odstavíme a mierne necháme vychladnúť(asi pol hodinku)...Potom do zmesy po jednom prišľaháme vajcia...Túto zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hviezdičkovou špičkou a striekame na vymastený plech veterníky ... Pred tým ako ich dáme piesť tak ich trošku pokropíme vodou!
Veterníky - obrázok 1

Pečieme ich na 200 stupňoch asi 15minút...Potom stiahneme teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte 10minút ... Veterníky rozrežieme ....
Veterníky - obrázok 2

Krém karamel:upálime cukor na karamel,pridáme 350ml mlieka a privedieme do varu ...Vo zvyšnom mlieku vymiešame zlatý klas ,ked mlieko vrie pridáme a uvaríme hustý puding...Dáme vychladiť! Do vychladnutého pudingu prišľaháme vyšľahanú 1 smotanu na šľahanie!!! Veterníky plníme cukrárskym vreckom s hieydičkovou špičkou... Druhý krém je len rastlinná šľahačka(väčšinou je už sladená)takže ju len dobre vyšlahajte a nastriekajte na karamelový krém...Na vrch veterníkov som si spravila polevu takto : 100g cukru som upálila na karamel pridala som pol deci mlieka...Do vychladnutého karamelového mlieka som pridala práškový cukor ( neviem presne koľko,ale asi tak aby to malo trošku hustejšiu konzistenciu,a nie veľmi to stekalo po čiapočkách veterníkov :) :) )... Hotovo,dobrú chuť!
Veterníky - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

32 komentárov k receptu
  • izabella929, 1. januára 2013 o 19:57
    krásne sa ti vydarili.-)


  • lenkac, 1. januára 2013 o 20:00
    super


  • stacy77777, 1. januára 2013 o 20:31
    nádherné,nedávno som prvý krát skúšala podľa Čistinky,na budúce skúsim tvoje,ukladám si


  • mijaita, 1. januára 2013 o 20:43
    Jaké jsou mezi recepty rozdily? Zasadní?


  • 3sandra3, 1. januára 2013 o 20:49
    prekrásne... dávam si ich do kk.... vyskúšam


  • hralka, 1. januára 2013 o 21:08
    krásne,priam kúzelné


  • miamia, 1. januára 2013 o 21:29
    no, velmi pekna praca...ukladam! :)


  • marijanka712, 1. januára 2013 o 22:22
    krásne sa ti vydarili ukladám do kk


  • medulienka122, 2. januára 2013 o 02:37
    Veterníky vyzerajú super, nesedí mi ale čas, ktorý píšeš v rozpise: 200 st.
    50 minút, ale v recepte máš 200 stupňov asi 15 minút, potom stiahneme na 170 st. a pečieme ešte 10 minút. Dokopy "všeho všudy" je 25 min....


  • slavka11, 2. januára 2013 o 06:06
    vyzeraju fajn len by ma zaujimalo kde sa da zohnat ta rastlinna slahacka. Mozes mi prosim poradit. Dakujem


  • stacy77777, 2. januára 2013 o 08:06
    @mijaita - je dosť veľký rozdiel medzi receptami,Čistinka má žĺtkový krém a karamelovú šľahačku


  • jezibabka, 2. januára 2013 o 09:25
    zasadny rozdiel je v tom,ze v jednom ceste je palmarin a v jednom olej.......recepty su uplne odlisne,staci citat...


  • tatranocka, 2. januára 2013 o 10:55
    @slavka11 bežne v supermarketoch a napr. aj tu:
    » www.berkana.sk/rastlinna-slahacka-1.html...


  • mariaklara, 2. januára 2013 o 13:01
    Krásne sa ti vydarili, ukladám. Odkaz pre @slavka11 , aj COOP Jednota dostaneť kúpiť rastlinnú šľahačku, mne to cez sviatky povedala kamoška, práve si ju idem kúpiť, je v takom modrom balení 500ml a stojí okolo 1.50E.


  • orchidea, 2. januára 2013 o 14:36
    Prekrásne veterníky...ja mám na vareche tiež svoj recept ale tieto tvoje majú krásnu karamelovú polevu...mňam


  • dada1612, 2. januára 2013 o 15:31
    @medulienka122 čas pečenia som udala na vsetko pecenie..tj na 2-3 plechy... Vsetkym Ďakujem !!! :) rastlinnu slahacku som kupila v coop jednote 1l stal 2,40 eura...


  • ajuschka, 2. januára 2013 o 15:36
    su ozaj krasne, ale na toto cesto ja nemam talent :(


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 15 komentárov)
  • vaja26, 2. januára 2013 o 16:01
    Si naozaj šikovná lebo vyzerajú ako z veľmi dobrej cukrárne a nie každá dobrá cukráreň má takéto krásne veterníky. Ja čo viem tak na dobré veterníky bol cukrár hovoria mu Ičko a je z Cífera. ALe tie sú famózne veterníky.


  • renka73, 2. januára 2013 o 19:28
    Mnam,toto mam velmi rada.Mas ich krasne.Este som sa ich neodvazila piect no terz to skusim,lebo si mi narobila chute :)Dakujem za recept :)


  • gordonko, 2. januára 2013 o 21:30
    ..toto je moj nesplnený sen veterník či venček roky sa nato chystám no zatial som to neskúsil ....ale už by som mal


  • dada1612, 2. januára 2013 o 21:42
    @ajuschka @gordonko ja som tiež dlho nemala odvahu na odpaľovane cesto...toto som robila asi 2x v živote a naozaj sa podarili...velmi je to jednoduché,aj ked sa to nezdá...naozaj lentreba nabrat odvahu a skusit ;)


  • marienka44, 2. januára 2013 o 22:46
    @Dada1612 , krasne veterniky, moj sen urobit pre moju rodinu.
    Problem je v tom, ze ja neviem vytlacit cesto z textilneho sacku na ozdobovanie toto odpalovane cesto. Az ma boli ruka a cesto vychadza nepravidelne alebo v malych davkach. Mozno je chyba v hustote cesta, ale nedokazem vytlacit suvisle mnozstvo cesta na plech, dokonca sa odporuca v dvoch poschodiach cesta na sebe, aby bolo vraj co prekrojit. Strasne, mam z toho sacku, aj jeho umyvania strach a odpor.


  • havino, 2. januára 2013 o 23:31
    krásne ich máš, ukážkové, ja tu mám tiež recept na karamelové veterníky, ja ich striekam poschodovo, napr. ako pusinky, vrch širšie, ale pekne ti vyskočili
    @marienka , dovolím si odpovedať Ti, možno aj iným, viem o čom píšeš, som sa ja unadávala, ruky presilené, až sa mi ruka nie raz triasla, čo nie a nie vytlačiť, potom som sa dočítala, že do ešte vlažného cesta zamiešať po jednom vajce, nenechať ho úplne vychladnúť a to bolo nebe a dudy, samo to šlo a neboj nerozlialo sa, skús


  • honestka, 3. januára 2013 o 03:15
    tiez som robila na novy rok od @cistinky ,-boli super presne ako mam ja rada;
    nabuduce urobim plnku podla teba-mozem vsetky typy a tak mi nevadi skusat ich na vsetky sposoby-jedine ich nemam rada iba so slahackou.
    @marienka44 : cesto by ti nemalo byt take tuhe, ze ho nevladzes vytlacit, pretoze striekat na venceky ho mozes este vlazne -tak skus este raz tieto alebo @cistinka - nebude problem ver mi!
    K tomu umyvaniu:
    vloz si cesto a potom aj plnku do plastickeho sacku predtym ako ho vlozis do toho tvojho cukrarskeho vrecuska urob v nom dieru.
    pokojne vytlacaj cesto v 2 poschodiach, su ozaj krasne nafucane a potom plastic sacok jednoducho VYHOD a cukrarensky si umyjes velmi lahko ak vobec nan nieco frklo.
    neboj do toho stoja za tu namahu.


  • medovnicek, 3. januára 2013 o 17:52
    veterníky milujem, ale ešte som nenašla odvahu ich vyskúšať


  • iva63, 3. januára 2013 o 20:15
    veľme pekne sa ti vydarili-:)


  • dada1612, 4. januára 2013 o 14:20
    @marienka44 no ja Vám poradim že ja pouzivam jednorazove cukrarske saciky...kupila som si ich v tescome boli k nim aj špičky...bolo tam asi 15ks sacikov...Mne sa s nimi robi naj! Lebo mne sa z toho latkoveho tiež bohvieako nedarilo striekat à o umyvani ani nehovorim :( tak skuste také Niečo :+) à Ďakujem za pochvalu.. :)


  • jozka2, 1. januára 2014 o 22:48
    vsade v literature sa hovori ,odpalovane cesto piect pri 200-220stup.C 20-25 min.mali by byt do zlata upecene,ano to je ono ako pise cistinka vanilkovy krem,karamelovo-slahackovy krem a poliate s nadychom karamelu,na taketo fajnoty sme stale chodili do cukrarne za sociku,boli perfektne.Dnes uz nevidim take.


  • jozka2, 1. januára 2014 o 23:36
    Marienka, mas huste cesto,pridaj o jedno vajicko viac,pravdepodobne mas male vajicka,skus uvidis,lebo ak sa ti ani pekne neformuju na plech je chyba v hustote cesta.Ja striekam na spodnu cast hned este jednu na vrch, su prekrasne vysoke a striekam s platenym vrecuskom,ono je to umyvanie potom
    take mazlave ale sa to da zniest.


  • nika72, 2. januára 2014 o 21:37
    no na toto som nešla stále odvahu .....vyzerajú božsky 1*****


  • oslo1, 5. januára 2014 o 07:51
    Ahoj, chcem sa ti velmi pekne podakovat za recept, na veterniky som si trufla tusim pred 15 rokmi a nevydarili sa.
    Tvoj recept som robila step by step a vydarili sa super. Namiesto karamelovej polevy som dala cokoladovu (priatel daval rady ;) ), a urobila som velmi vela (tusim okolo 60 ) malickych veternickov.
    Musim povedat, ze to nebolo tazke ich urobit, nakolko som medzi tym robila naraz aj iny desert a s vysledkom veternickov som velmi spokojna.
    Dakujem velmi pekne a prajem prijenme pecenie.


  • miruska388, 26. februára 2014 o 14:42
    Vyzerajú fajnovo, pri najbližšej udalosti urobím. Minule som robila jedny, hoci boli rýchlo urobené neboli to tie prave veterníky a ešte poleva zo Solamylu no katastrofa. Tak sme zachraňovali ako sa len dalo.:D



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist