Venčeky

merylin - bez fotkymerylin, 25. januára 2013
Venčeky
Foto: merylin

Tieto venčeky som upiekla na našu rodinnú oslavu.

20 minút
na 200 °C

Suroviny

25 dkg
4 dcl podľa potreby
25 dkg
6 ks
 štipka
Plnka:
25 dkg
2 ks
0,5 l
2 ks
25 dkg
2 ks
2 ks
Ozdoba:
5 dkg




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody pridáme heru , povaríme a pridáme polohrubú múku -za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, radšej po jednom a opatrne -pomaly,ale pozor!!vajcia aj cesto musia mať rovnakú teplotu, aby sa nám to nezrazilo.Dobre všetko vymiešame a dáme do vrecka s rúrkou v tvare hviezdičky.Plech si vymastíme herou a posypeme múkou a tvarujeme venčeky. Trúbu si predhrejeme už vopred aspoň 10 minút .Pečieme pri teplote -elektrická trúba-200 stupňov. Trúbu neotvárame 15 minút ,lebo by nám venčeky splasli.Pečieme do zlatista.

    Venčeky - obrázok 1
  2. 2

    Upečené venčeky necháme vychládnuť a prekrojíme napoly.

    Venčeky - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Uvaríme puding s cukrom, do ktorého pridáme trochu rumovej aromy a miešame ho ,aby sa nám nezhrčkavil nahladko do vychládnutia. Heru vymiešame s práškovým cukrom,do ktorej po lyžiciach pomaly zamiešavame puding,až nám vznikne vanilkový krém.Naplníme venčeky, šlahačku si vyšlaháme so stužovačom a cukrom do zhustnutia a pridáme na vanilkový krém,najlepšie ked si ju dáme do cukrárenského vrecka a plníme.

    Venčeky - obrázok 3
  4. 4

    Povrch venčekov posypeme práškovým cukrom.

    Venčeky - obrázok 4
  5. 5

    A už máme hotové ,tak môže začať oslava. Dobrú chuť.

    Venčeky - obrázok 5

Diskusia k receptu

merylin
violetacamorova --ani moje úplne prvé sa moc nevydarili ,ale už ich zopár rokov pečiem tak to je aj zvyk. Treba len skúšať ,raz sa podaria.
siskam
Tak ako píše violeta, tiež sa mi nepodarili. Robila som ich len raz, ale vyšli mi z toho také tenké úbožiaky. Chuťove sa dali, ale ten vzhľad... Ale máš ich krásne, máš môj obdiv.
monnikka
sú ozaj krásne, ja občas robievam, ale vyzerajú všelijako
mesiar50
Toto cesto patrý medzi obtiažne variácie.
Stačí keď má človek nespolahlivú rúru na pečenie,alebo zvolí zlý postup a jeho snaha vyjde navnivoč.
Venčeky nemajú chybu.Zaslúžene patríš medzi kuchárky č.1
Recept si uložím aby som ho po príchode domov
odskúšal.Ďakujem.
bambuch
venčeky ako z cukrárne...môžeš predávať sú NÁDHERNÉ...už sa dlho na ne chystám,že upečiem...ešte som nenabrala odvahu !
mondo
nadherne. A urcite skvelo chutia. Mňamka
anina6
krásne venčeky, no tak už ja musím skúsiť niečo z odpaľovaného cesta, som zvedavá čo z toho bude. uložené.
klaudia968
Ja tiež len ticho závidím, u nás to bez sladkého cez víkend proste nejde, ale na toto som nenabrala odvahu. Recept som si uložila možno sa raz zíde. A prajem peknú oslavu
isabel2
Sú nádherne,robila som ich ešte ako dievča a to je veľmi,veľmi dávno.Mala som ich vydarené.Bolo na to také plátené,pogumované vrecko.Teraz mám kupené jednorázové vrecúška,veľmi praktické.Verím,že Tvoje venčeky skoro vyskúšam,vyzerajú skvelo.
marijanka712
nádherne sa ti vydarila tento dezert zaradujem medzi tie zložitejšie nie ani tak na prípravu ako na umení ho upiecť.... a preto neptarím medzi tých šikovnejších ktorým sa to stále vydarí zopárkrát som mala aj nepodarky preto obdivujem tento tvoj výtvor.....uložím a ráz ked budem mať dosť trpezlivosti tak ho vyskúšam
douglas
Krásne venčeky - týmto si mi približila Veľkú noc aj keď tieto sú na rodinnú oslavu. :).
medulienka122
Zvykla som ich robiť aj ja, ale v živote sa mi také krásne nepodaria, ja ich len capnem, na plech, ty ich máš ukážkové!
galka01
...palec hore za také krásne venčeky, tečú mi slinky...
anyx
krásne na jednotku podarili sa:)
merylin
dakujéém pekne za všetky komentáre, nech sa darí aj tým ,ktorým sa ešte moc nevydarili neobojte sa , vydaria sa , chce to len viackrát vyskúšať a budú skvelé.
marienka44
@Merylin ,krasne. Ticho zavidim. Ja som skusala len raz odpalovane cesto a splaslo a tak mam respekt. Okrem toho z plateneho vrecka nevladzem vytlacat rukov kruhy na plech, ide mi to tazko. Asi som mala huste cesto. Vraj sa ma nastriekat na seba 2 vrstvy cesta, aby bolo co prekrojit. Teoria a prax su 2 rozdielne pojmy :-)
orchidea
Prekrásne venčeky... mám svoj odskúšaný recept ale určite vyskúšam aj tvoj...ukladám si
veronka2011
Velka vdaka za vas rcp!!!! Skusila som viac rcp na venceky a vas rcp je skvely!!!! Krasne ukazkove venceky mi nabehli a nesplasli :-)
sovka62
Ja sa picnem a škoda ma nebude, lebo som úplne ľavá. Ľutujem, že som nefotila, ako som sa, navnadená receptami na Vareche, do toho cesta pustila. Cesto ako cesto, najhoršie mi šlo to pridávanie vajec a to som si nakoniec pomáhala ručným šľahačom. Ale to sa ešte dalo. Až fáza striekania venčekov na plech ma definitívne zrazila na kolená. Nech som sa snažila ako som chcela, ten konček cesta sa mi na mastný múkový plech nechcel prilepiť, zato na špičke držal ako pribitý. A nech som tlačila ako som tlačila, také pekné ako ty som nevytlačila, len trápnu, trošku vrúbkovanú a trošku hrubšiu špagetu. Najprv som vyhodila cesto, ktoré bolo ešte v mise, pridala cesto z cukrárskeho vrecúška, všetko, vrátane plechu som vyumývala a tešila som sa, aká som šikovná, lebo plnky som sa rozhodla robiť až potom, keď sa venčeky upečú podľa mojich predstáv. Veru tak!
jujoska
chuda @sovka62 , ja som si to tak zivo predstavovala :-D Taketo nezdary pamatame asi vsetci, aspon je vidiet, ze sme vsetci z masa a kosti a aj sikovnej kucharke sa nie vzdy vsetko podari. Nevadi, ved zase dokazes strasne vela inych dobrot, takze sa prosim ta nepicni
:-D . Ale je pravda, ze taketo nadherne venceky hadam malokto dokaze
zolik
"pri vsej ucte" na toto si ja netrufnem. Preto @Marylin "ma ucta a klobuk dolu"!!!!!!
havino
nebojte sa odpaľovaného cesta, @sovka som sa aj zasmiala, ty to vieš podať, ale k veci, cesto zásadne vytláčajte letné, vtedy ide, ako maslo
anina43
v mladosti som na plech nestriekala venčeky- nebola som ešte taká zručná, ale podľa rady kamarátky, na vymast. a vys. plech som ukladala lyžicou v rozostupe kôpky, pri pečení narástli a boli krásne. postupom času som skúšala striekať venčeky a keď sa podarili, bola som patrične hrdá.
gitka123
Mám svoj recept vždy sa mi vydaria ale keď som ich zo začiatku začala striekať na plech tvary som mala nerovnomerné preto som si pomohla kolieskom na vykrajovanie cesta s ktorým som na plech označila veľkosť a odstupy venčekov.Boli všetky pekné a úhľadné.Začiatočníčkam by to malo pomôcť,kým nadobudnú zručnosť.
haji
Hmm, to je krása nesmírná, slaďoučká a rozplývající se na jazyku. Neškodilo by "obouruč" ke kafíčku. Obdivuji všechny, kteří umí a dělají odpalované těsto. Je to fuška a kumšt.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia