Venčeky z odpaľovaného cesta
Autor receptu: elle82
Tieto venčeky nesmú chýbať na každej našej oslave....
45 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 230-180 °C |
Postup
- Do vody a oleja dáme štipku soli a zahrejeme k varu. Do vrejúcej vody s olejom vsypeme múku, odtiahneme z ohňa, zamiešame a opäť dáme za stáleho miešania na oheň, aby sa múka preparila.
Vznikne hladké lesklé cesto, ktoré sa nechytá steny nádoby. Ešte do horúceho cesta vmiešame jedno vajíčko po druhom.
Plechy vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Okrúhlym vykrajovatkom si do múky naznačíme kolieska.
Cesto dáme do pláteného cukrárenského vrecúška so špičkou a na naznačené kolieska striekame venčeky. Pred pečením pokropíme venčeky vodou.
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov, po 10 minútkach uberieme na 180 stupňov a ešte dopečieme ešte asi 10 minút. Počas prvých 10 minútach neotvárame rúru, venčeky by klesli. Hneď po vybraní z rúry každý venček rozkrojíme.
- Do mlieka pridáme zlaté klasy, vanilku, cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
Do vychladnutej hmoty nakoniec vmiešame maslo.
Hotovou plnkou naplníme venčeky.
Povrch venčekov nakoniec pocukrujeme, polejeme čokoládou, prípadne ľubovoľne dozdobíme.