Venčeky z odpaľovaného cesta

Venčeky z odpaľovaného cesta
Foto: elle82
elle82Elle82, 32 ročná žena, Bytča, recept pridala: 29. januára 2011 22:47Ďalšie jej recepty

Tieto venčeky nesmú chýbať na každej našej oslave....

Suroviny

45
porcií
30
minút
príprava
20
minút
na 230-180 °C

Postup prípravy receptu

Do vody a oleja dáme štipku soli a zahrejeme k varu. Do vrejúcej vody s olejom vsypeme múku, odtiahneme z ohňa, zamiešame a opäť dáme za stáleho miešania na oheň, aby sa múka preparila. Vznikne hladké lesklé cesto, ktoré sa nechytá steny nádoby. Ešte do horúceho cesta vmiešame jedno vajíčko po druhom. Plechy vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Okrúhlym vykrajovatkom si do múky naznačíme kolieska. Cesto dáme do pláteného cukrárenského vrecúška so špičkou a na naznačené kolieska striekame venčeky. Pred pečením pokropíme venčeky vodou. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov, po 10 minútkach uberieme na 180 stupňov a ešte dopečieme ešte asi 10 minút. Počas prvých 10 minútach neotvárame rúru, venčeky by klesli. Hneď po vybraní z rúry každý venček rozkrojíme.

Do mlieka pridáme zlaté klasy, vanilku, cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty nakoniec vmiešame maslo. Hotovou plnkou naplníme venčeky. Povrch venčekov nakoniec pocukrujeme, polejeme čokoládou, prípadne ľubovoľne dozdobíme.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

22 komentárov k receptu
  • drobcek19, 29. januára 2011 o 23:42
    krasne sa ti podarili, aj ja robom casto, moj ich zboznuje ale je s tym vela roboty, ja robim krem bez masla a nan davam slahacku, ale skusim aj tie tvoje, az si my narobila chute


  • hubata, 30. januára 2011 o 08:04
    Mňam, osvedčené rokmi a vždy sú prvé preč. Ľúbia ich aj deti aj chlapi, lebo nie sú mastné.


  • coldbery, 30. januára 2011 o 09:07
    V mojej rodine tiež všetci zbožňujeme tieto venčeky.......:-)))


  • 3sandra3, 30. januára 2011 o 09:49
    fajn recept... len ma trochu zmiatlo 9 dkg oleja... to je asi 5 PL?, či?


  • cica2, 30. januára 2011 o 09:52
    krásne sa ti vydarili, mňam:)


  • elle82, 30. januára 2011 o 10:08
    3sandra3 - 9 dkg oleja je u mňa 9 dkg oleja :))))...nikdy som to nedávala na lyžice...radšej to vždy odvážim a som na istom :)))
    No je to také pracné tieto venčeky, ale dá sa...najviac čo ma "zabíja" je umyť ten hrniec z odpaľovaného cesta :))))))))


  • bejda7, 30. januára 2011 o 10:32
    Mňam venčeky mám rada,piekavala ich moja babička ja som si zatiaľ na ne netrúfla:)


  • elisticka, 30. januára 2011 o 10:51
    krasne venceky lakave....


  • remcula, 30. januára 2011 o 12:11
    Moooc hezké!!


  • baculata, 30. januára 2011 o 13:56
    Velmi,velmi sikovná mladá žena velmi sa mi Tvoje venčeky páčia.Učrčite ich vyskušam podla Tvojho receptu.Už som robila ale dávno a nie často,neviem prečo mám rešpekt voči odpalovanému cestu.


  • tinca, 30. januára 2011 o 15:47
    vydarené :-)


  • orchidea, 30. januára 2011 o 16:14
    len keby sa dal aspoň jeden zobrať.... krásne sú, aj ja robievam také, len ma trošku zarazilo to, že dávaš vajíčka do horúceho cesta, veď všade píšu že má byť vlažné, nič sa tomu nestane, lebo mne sa veľakrát nechce čakať kým mi cesto vychladne, skúsila by som aj tak ako ty


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 10 komentárov)
  • elle82, 30. januára 2011 o 17:03
    Orchidea- Nie nestane sa nič. Naozaj. Ja som vždy dávala a aj dávam vajíčka do horúceho cesta.
    A poviem ti, že sa mi ešte nestalo, že by s venčeky nevydarili. Má to jednu výhodu, že keď to plníš do vrecka a potom následne striekaš na plech, tak to ide ľahko a pekne...Skús vyskúšať a sama uvidíš :)))


  • marienka44, 30. januára 2011 o 21:30
    @Elle82 , 9 dkg je 90 g a to je asi 1 dcl, kedze olej je lahsi ako voda. :-) Aj ja mam recept, ze sa pridavaju vajcia do horucej masy, len do muky pridavam trosku kyp. prasku do peciva. 6 vajec sa mi vidí vela na to mnozstvo vody. V rozpise je uvedene 1maslo, ale nie je uvedene, kolko gramove. Prosim upresnit. Dakujem.


  • zabiatko66, 31. januára 2011 o 11:16
    mňam, ale by som si dala.


  • elle82, 31. januára 2011 o 21:21
    MARIENKA44- ano 9 dkg je naozaj 90g :) lenže asi 1 dcl? No neviem- ja to vždy vážim a som na istom....
    Prášok kypriaci je tam podľa mňa zbytočný...
    6 vajíčok je akurát. Mám tento recept odskúšaný asi 50 krát a ešte sa nestalo, že by mi tie venčeky nevyšli...
    1 maslo tým som myslela veľké 20 dkg.
    Ak máš iný receptík na odpaľované venčeky, tak zverejni a rada vyskúšam.....


  • elle82, 31. januára 2011 o 21:23
    zabiatko66- žeby som ti poslala pár kúskov balíkom? :)))


  • ywett4, 1. februára 2011 o 21:34
    =elle82= tiež ma zmiatlo tých 9dkg oleja ale vyskušam a dám ti vediet že ako vyšli jo


  • elle82, 2. februára 2011 o 13:05
    - ywett4- jo daj vedieť...uvidíš budú krásne :)) a chutné :))


  • stelli, 11. júna 2011 o 10:56
    idem robiť venčeky tak som pozrela tvoje ,robím to podobne len namiesto masla dávam palmarin,a namiesto oleja ceru.(alebo možno robiťaj so sádlom)


  • michala2504, 31. decembra 2011 o 12:27
    mňam výborne. skvelý recept. podarili sa :)


  • sunnykate, 8. januára 2012 o 20:16
    ahoj Elle82
    kde moze byt chyba ked venceky nie a nie narast a stale su male, bez objemu? dakujem



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist