Venčeky z odpaľovaného cesta

Venčeky z odpaľovaného cesta
Foto: elle82
elle82Elle82, recept pridal: 29. januára 2011 22:47Ďalšie jeho recepty

Tieto venčeky nesmú chýbať na každej našej oslave....

Suroviny

45
porcií
30
minút
príprava
20
minút
na 230-180 °C

Postup prípravy receptu

1

Do vody a oleja dáme štipku soli a zahrejeme k varu. Do vrejúcej vody s olejom vsypeme múku, odtiahneme z ohňa, zamiešame a opäť dáme za stáleho miešania na oheň, aby sa múka preparila. Vznikne hladké lesklé cesto, ktoré sa nechytá steny nádoby. Ešte do horúceho cesta vmiešame jedno vajíčko po druhom. Plechy vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Okrúhlym vykrajovatkom si do múky naznačíme kolieska. Cesto dáme do pláteného cukrárenského vrecúška so špičkou a na naznačené kolieska striekame venčeky. Pred pečením pokropíme venčeky vodou. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov, po 10 minútkach uberieme na 180 stupňov a ešte dopečieme ešte asi 10 minút. Počas prvých 10 minútach neotvárame rúru, venčeky by klesli. Hneď po vybraní z rúry každý venček rozkrojíme.

2

Do mlieka pridáme zlaté klasy, vanilku, cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty nakoniec vmiešame maslo. Hotovou plnkou naplníme venčeky. Povrch venčekov nakoniec pocukrujeme, polejeme čokoládou, prípadne ľubovoľne dozdobíme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • drobcek19, 29. januára 2011 o 23:42
    krasne sa ti podarili, aj ja robom casto, moj ich zboznuje ale je s tym vela roboty, ja robim krem bez masla a nan davam slahacku, ale skusim aj tie tvoje, az si my narobila chute


  • hubata, 30. januára 2011 o 08:04
    Mňam, osvedčené rokmi a vždy sú prvé preč. Ľúbia ich aj deti aj chlapi, lebo nie sú mastné.


  • coldbery, 30. januára 2011 o 09:07
    V mojej rodine tiež všetci zbožňujeme tieto venčeky.......:-)))


  • 3sandra3, 30. januára 2011 o 09:49
    fajn recept... len ma trochu zmiatlo 9 dkg oleja... to je asi 5 PL?, či?


  • cica2, 30. januára 2011 o 09:52
    krásne sa ti vydarili, mňam:)


  • elle82, 30. januára 2011 o 10:08
    3sandra3 - 9 dkg oleja je u mňa 9 dkg oleja :))))...nikdy som to nedávala na lyžice...radšej to vždy odvážim a som na istom :)))
    No je to také pracné tieto venčeky, ale dá sa...najviac čo ma "zabíja" je umyť ten hrniec z odpaľovaného cesta :))))))))


  • bejda7, 30. januára 2011 o 10:32
    Mňam venčeky mám rada,piekavala ich moja babička ja som si zatiaľ na ne netrúfla:)


  • elisticka, 30. januára 2011 o 10:51
    krasne venceky lakave....


  • remcula, 30. januára 2011 o 12:11
    Moooc hezké!!


  • baculata, 30. januára 2011 o 13:56
    Velmi,velmi sikovná mladá žena velmi sa mi Tvoje venčeky páčia.Učrčite ich vyskušam podla Tvojho receptu.Už som robila ale dávno a nie často,neviem prečo mám rešpekt voči odpalovanému cestu.


  • tinca, 30. januára 2011 o 15:47
    vydarené :-)


  • orchidea, 30. januára 2011 o 16:14
    len keby sa dal aspoň jeden zobrať.... krásne sú, aj ja robievam také, len ma trošku zarazilo to, že dávaš vajíčka do horúceho cesta, veď všade píšu že má byť vlažné, nič sa tomu nestane, lebo mne sa veľakrát nechce čakať kým mi cesto vychladne, skúsila by som aj tak ako ty


  • elle82, 30. januára 2011 o 17:03
    Orchidea- Nie nestane sa nič. Naozaj. Ja som vždy dávala a aj dávam vajíčka do horúceho cesta.
    A poviem ti, že sa mi ešte nestalo, že by s venčeky nevydarili. Má to jednu výhodu, že keď to plníš do vrecka a potom následne striekaš na plech, tak to ide ľahko a pekne...Skús vyskúšať a sama uvidíš :)))


  • marienka44, 30. januára 2011 o 21:30
    @Elle82 , 9 dkg je 90 g a to je asi 1 dcl, kedze olej je lahsi ako voda. :-) Aj ja mam recept, ze sa pridavaju vajcia do horucej masy, len do muky pridavam trosku kyp. prasku do peciva. 6 vajec sa mi vidí vela na to mnozstvo vody. V rozpise je uvedene 1maslo, ale nie je uvedene, kolko gramove. Prosim upresnit. Dakujem.


  • zabiatko66, 31. januára 2011 o 11:16
    mňam, ale by som si dala.


  • elle82, 31. januára 2011 o 21:21
    MARIENKA44- ano 9 dkg je naozaj 90g :) lenže asi 1 dcl? No neviem- ja to vždy vážim a som na istom....
    Prášok kypriaci je tam podľa mňa zbytočný...
    6 vajíčok je akurát. Mám tento recept odskúšaný asi 50 krát a ešte sa nestalo, že by mi tie venčeky nevyšli...
    1 maslo tým som myslela veľké 20 dkg.
    Ak máš iný receptík na odpaľované venčeky, tak zverejni a rada vyskúšam.....


  • elle82, 31. januára 2011 o 21:23
    zabiatko66- žeby som ti poslala pár kúskov balíkom? :)))


  • ywett4, 1. februára 2011 o 21:34
    =elle82= tiež ma zmiatlo tých 9dkg oleja ale vyskušam a dám ti vediet že ako vyšli jo


  • elle82, 2. februára 2011 o 13:05
    - ywett4- jo daj vedieť...uvidíš budú krásne :)) a chutné :))


  • stelli, 11. júna 2011 o 10:56
    idem robiť venčeky tak som pozrela tvoje ,robím to podobne len namiesto masla dávam palmarin,a namiesto oleja ceru.(alebo možno robiťaj so sádlom)


  • michala2504, 31. decembra 2011 o 12:27
    mňam výborne. skvelý recept. podarili sa :)


  • sunnykate, 8. januára 2012 o 20:16
    ahoj Elle82
    kde moze byt chyba ked venceky nie a nie narast a stale su male, bez objemu? dakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist