Venčeky z odpalovaného cesta

Venčeky z odpalovaného cesta
vodnarka1980Vodnarka1980, recept pridal: 10. novembra 2010 8:57Ďalšie jeho recepty

Tento recept pochádza od mojej maminy a ja ho robievam pri každej príležitosti napr.meniny narodeniny krst svadba.Avždy ostane prazdna tacka a pochvala ktorá zahreje pri srdiečku.

Suroviny

30ks
porcií
60
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vodu a olej dame na šporak variť.

2

Ked to vrie prisipávame si postupne muku ktoru môžme zmiešať aj dokopy a miešame pokim nam nevznykne hustá kaša ktoru potom dáme vychladnuť ale nie celkom musí ostať taká letnulinká.

3

.Potom si do tej masy postupne pridávame vajíčka ja to miešam mixérom a ked je to vymiešané cuk.vreckom sterieky venčeky na plech.Po upečení sa ich snažíme poprekrajovať na pol vrch a spodok.

4

Plnka:Mlieko si uvaríme s cukrom a vanil .cukrom a ked nam to vrie pridame si kus odobratého mliečka s tých 7 dcl a rozmiešané zo zlatym klasom a uvaríme pudig ked puding vychladne.Vyšľaháme si maslo do ktorého pridavame vychladnutý pding a môžme pridať do plnky pre chuť a vônu kusok rumu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 10. novembra 2010 o 10:09
    Asi najlepsi zakusok aky poznam :)


  • jerica, 10. novembra 2010 o 10:15
    jéj ty si nová !! super úvod , pekná fotečka , ako dobre že si sa tak uviedla , viac ma osloví recept keď vidím aj fotečku , ale nemám problém komunikácie aj s pekným obrázkom. Receptík si uložím , ešte som nerobila koláčiky z odpalovaného cesta , vyskúšam. Teším sa na ďaľšie Tvoje recepty.(KK)


  • marianne69, 10. novembra 2010 o 10:20
    Z 10 pokusov sa mi podaria tak 4x.Vyskusam tie tvoje,hadam sa to zlepsi:-))))


  • vodnarka1980, 10. novembra 2010 o 10:45
    mne sa vždy podaria treba vyskušať držím palce


  • tatranka, 10. novembra 2010 o 11:16
    Môj obdiv patri tebe.Ten,kto vie urobiť chutné odpalované cesto,je celkom schopný cukrár.Sú pekné a určite aj chutné.Za chrbtom mi stojí manžel a hneď mi pripomenul,že som ich už dávno nerobila.Máme ich veľmi radi.Pripomenula si túto dobrotu,veru prídu na rad aj venčeky.


  • palokuchki, 10. novembra 2010 o 11:34
    Aj ja vyskusam tvoj recept. Odpalovane cesto sa mi tiez nejako nedari. Venceky vyzeraju velmi pekne na obrazku.


  • evkalibka, 10. novembra 2010 o 12:10
    Už som ich robila viackrát, len moje sú aké si nízke, akou formičkou ich tvaruješ, lebo tie z obchodu sú dosť tenké


  • mamina2, 10. novembra 2010 o 16:25
    milujem a robim, aj veterniky takze hned ako sa dostanem k vakciam tak spravim.zachvilu mam narodeniny myslim ze sa tymto zavdacim :)


  • vodnarka1980, 10. novembra 2010 o 16:26
    Ja ich netvarujem žiadnou formičkou striekam ich na plech plátením cukrarenským vrecuškom


  • violetacamorova, 10. novembra 2010 o 21:05
    Najlepšie koláče na svete ale mne sa ešte nikdy také krásne nevydarili!


  • ketty3811, 10. novembra 2010 o 22:35
    aj u nás doma ich majú radi,ale mne sa nejak nedarili urobiť.Vyskúšam podľa tvojho receptu.A vitaj medzi nami,teším sa na ďalšie recepty.:-)


  • coldbery, 11. novembra 2010 o 07:43
    Ja si myslím ,že,, evkalibka"sa pýtala na tu násadku do vrecúška čo striekaš na plech,lebo ja som si tiež kúpila celú sadu a mám tam len tenšie násadky a ty máš pekné hrubšie...a preto asi máme vždy nižšie...
    ale tiež chutné....:-))) tvoje sú ukážkove....


  • braxi, 11. novembra 2010 o 07:58
    Nie je 7 vajec veľa? Nemudrujem, len či nemáte skúsenosti s menším množstvom...


  • ssissa, 11. novembra 2010 o 09:12
    treba vzdy striekat dve vrstvy, potom nie su nizke


  • matased, 11. novembra 2010 o 09:55
    Ja som sa odpaľovaného cesta vždy stránila - pripadalo mi to ťažké, ale potom som raz vyskúšala veterníčky, podarili sa mi veľmi pekné! a odvtedy som vpohode, ešte som skúšala plniť karamelovým krémom, je aspoň taký chutný, ako tento vanilkový.Pekná fotečka.


  • elisticka, 11. novembra 2010 o 11:58
    Pekne venceky sa ti podarili :-)


  • remcula, 11. novembra 2010 o 12:48
    Kdysi jsem je dělala, ještě jako naprosto nezkušená holka a povedly se mi. Dnes skoro nemám odvahu, ale pustím se do nich na svátky. Máš jeko malované.


  • tinca, 11. novembra 2010 o 13:14
    čo dodať nádhera, si šikulka ja dávam *****


  • just0708, 11. novembra 2010 o 15:40
    mňááááááááám


  • porzellanka, 11. novembra 2010 o 15:50
    Vyzeraju uzasne - no na zahryznutie. Ja som ich robila iba raz asi pred 30 rokmi :-). vdaka za recept, skusim ich znovu.


  • alzbetka2, 11. novembra 2010 o 16:23
    @braxi , ja som ich voľakedy tiež často robila a dávala som len 3 vajcia, ale pozrela som si môj recept, tak ten má o tretinu menšie dávkovanie ako tento, takže tých vajec nie je veľa


  • kuchticka, 12. novembra 2010 o 05:25
    @vodnarka , tie venceky su PERFEKT! Ja som robila dost casto venceky z ineho davkovania, tiez sa mi nikdy nepokazily, len v poslednom case akosi na ne zabudam. Ja pozivam maslo.


  • kuchticka, 12. novembra 2010 o 05:28
    @vodnarka , vitam ta na Vareche. Nech sa ti tu paci a tesim sa na tvoje dalsie recepty, zazitky.


  • tetuska, 12. novembra 2010 o 08:36
    @evkalibka
    veterníky sa striekajú vreckom s hviezdicovou spičkou, ja ich vytláčam 2 vrstvy na seba...


  • marienka44, 12. novembra 2010 o 10:35
    Ano, treba na seba naniest 2 vrstvy, aby bolo co prekrojit. Ked sa pecie odpalovane cesto, nesmie sa otvarat pocas pecenia rura! Aj ja mam respekt pred odpal. cestom. Upecene cesto sa vraj prekrajuje este horuce najlepsie noznicami.


  • marienka44, 12. novembra 2010 o 10:36
    Mne nejde to vytlacanie cesta na plech z vrecka, asi mam cesto huste. Inac v pohode.


  • anajka, 21. novembra 2010 o 12:21
    Dobré pripomenutie.Dávno som ich už nerobila,ale ja do plnky pridávam vyšľahaný sneh a krém je potom ľahký a nadýchaný.


  • pivonka, 22. februára 2012 o 16:07
    Pozrela som si tvoj profil a objavila som takéto krásne venčeky. Už sa ich dávno chystám urobiť, len keby z takýchto dobrôt nestúpala váha.


  • surincicka, 9. mája 2012 o 08:35
    vyskúšala som ich - super recept. krásne sa nafúkli úplne stačilo nastriekať jednu vrstvu. piekla som ich 5 min. na 200 st. a potom som ubrala na 180 - do zlatista. odporúčam


  • danielah, 1. februára 2013 o 17:59
    skvelý recept, venčeky a odpaľované cesto som robila po prvý krát. Myslím že by sa mi lepšie vydarilo keby sa do mňa v kuchyni nestará moja mama. Na nejakú oslavu nevyzerajú (myslím tie moje) , ale určite budu chutné :)


  • medulienka122, 1. februára 2013 o 18:05
    @danielah , mala si vidieť tie moje spred týždňa:-))))))


  • ivetka1981, 25. apríla 2014 o 07:45
    dnes ich idem robiť,tento recept som si vyhliadla,držte palce,aby sa vydarili....:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist