Venčeky z odpalovaného cesta

vodnarka1980 - fotkavodnarka1980, 10. novembra 2010

Tento recept pochádza od mojej maminy a ja ho robievam pri každej príležitosti napr.meniny narodeniny krst svadba.Avždy ostane prazdna tacka a pochvala ktorá zahreje Zobraziť celý popisTento recept pochádza od mojej maminy a ja ho robievam pri každej príležitosti napr.meniny narodeniny krst svadba.Avždy ostane prazdna tacka a pochvala ktorá zahreje pri srdiečku.

30ks
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

3 dcl
1,5 dcl
12 dkg
12 dkg
7 ks
7 dcl
2 ks
8 pol.lyžíc
1 ks
1,5 ks




Postup

  1. 1

    Vodu a olej dame na šporak variť.

  2. 2

    Ked to vrie prisipávame si postupne muku ktoru môžme zmiešať aj dokopy a miešame pokim nam nevznykne hustá kaša ktoru potom dáme vychladnuť ale nie celkom musí ostať taká letnulinká.

  3. 3

    .Potom si do tej masy postupne pridávame vajíčka ja to miešam mixérom a ked je to vymiešané cuk.vreckom sterieky venčeky na plech.Po upečení sa ich snažíme poprekrajovať na pol vrch a spodok.

  4. 4

    Plnka:Mlieko si uvaríme s cukrom a vanil .cukrom a ked nam to vrie pridame si kus odobratého mliečka s tých 7 dcl a rozmiešané zo zlatym klasom a uvaríme pudig ked puding vychladne.Vyšľaháme si maslo do ktorého pridavame vychladnutý pding a môžme pridať do plnky pre chuť a vônu kusok rumu.

Diskusia k receptu

jerica
jéj ty si nová !! super úvod , pekná fotečka , ako dobre že si sa tak uviedla , viac ma osloví recept keď vidím aj fotečku , ale nemám problém komunikácie aj s pekným obrázkom. Receptík si uložím , ešte som nerobila koláčiky z odpalovaného cesta , vyskúšam. Teším sa na ďaľšie Tvoje recepty.(KK)
marianne69
Z 10 pokusov sa mi podaria tak 4x.Vyskusam tie tvoje,hadam sa to zlepsi:-))))
tatranka
Môj obdiv patri tebe.Ten,kto vie urobiť chutné odpalované cesto,je celkom schopný cukrár.Sú pekné a určite aj chutné.Za chrbtom mi stojí manžel a hneď mi pripomenul,že som ich už dávno nerobila.Máme ich veľmi radi.Pripomenula si túto dobrotu,veru prídu na rad aj venčeky.
palokuchki
Aj ja vyskusam tvoj recept. Odpalovane cesto sa mi tiez nejako nedari. Venceky vyzeraju velmi pekne na obrazku.
evkalibka
Už som ich robila viackrát, len moje sú aké si nízke, akou formičkou ich tvaruješ, lebo tie z obchodu sú dosť tenké
mamina2
milujem a robim, aj veterniky takze hned ako sa dostanem k vakciam tak spravim.zachvilu mam narodeniny myslim ze sa tymto zavdacim :)
vodnarka1980
Ja ich netvarujem žiadnou formičkou striekam ich na plech plátením cukrarenským vrecuškom
ketty3811
aj u nás doma ich majú radi,ale mne sa nejak nedarili urobiť.Vyskúšam podľa tvojho receptu.A vitaj medzi nami,teším sa na ďalšie recepty.:-)
coldbery
Ja si myslím ,že,, evkalibka"sa pýtala na tu násadku do vrecúška čo striekaš na plech,lebo ja som si tiež kúpila celú sadu a mám tam len tenšie násadky a ty máš pekné hrubšie...a preto asi máme vždy nižšie...
ale tiež chutné....:-))) tvoje sú ukážkove....
braxi
Nie je 7 vajec veľa? Nemudrujem, len či nemáte skúsenosti s menším množstvom...
ssissa
treba vzdy striekat dve vrstvy, potom nie su nizke
matased
Ja som sa odpaľovaného cesta vždy stránila - pripadalo mi to ťažké, ale potom som raz vyskúšala veterníčky, podarili sa mi veľmi pekné! a odvtedy som vpohode, ešte som skúšala plniť karamelovým krémom, je aspoň taký chutný, ako tento vanilkový.Pekná fotečka.
remcula
Kdysi jsem je dělala, ještě jako naprosto nezkušená holka a povedly se mi. Dnes skoro nemám odvahu, ale pustím se do nich na svátky. Máš jeko malované.
tinca
čo dodať nádhera, si šikulka ja dávam *****
porzellanka
Vyzeraju uzasne - no na zahryznutie. Ja som ich robila iba raz asi pred 30 rokmi :-). vdaka za recept, skusim ich znovu.
alzbetka2
@braxi , ja som ich voľakedy tiež často robila a dávala som len 3 vajcia, ale pozrela som si môj recept, tak ten má o tretinu menšie dávkovanie ako tento, takže tých vajec nie je veľa
kuchticka
@vodnarka , tie venceky su PERFEKT! Ja som robila dost casto venceky z ineho davkovania, tiez sa mi nikdy nepokazily, len v poslednom case akosi na ne zabudam. Ja pozivam maslo.
tetuska
@evkalibka
veterníky sa striekajú vreckom s hviezdicovou spičkou, ja ich vytláčam 2 vrstvy na seba...
marienka44
Ano, treba na seba naniest 2 vrstvy, aby bolo co prekrojit. Ked sa pecie odpalovane cesto, nesmie sa otvarat pocas pecenia rura! Aj ja mam respekt pred odpal. cestom. Upecene cesto sa vraj prekrajuje este horuce najlepsie noznicami.
marienka44
Mne nejde to vytlacanie cesta na plech z vrecka, asi mam cesto huste. Inac v pohode.
anajka
Dobré pripomenutie.Dávno som ich už nerobila,ale ja do plnky pridávam vyšľahaný sneh a krém je potom ľahký a nadýchaný.
pivonka
Pozrela som si tvoj profil a objavila som takéto krásne venčeky. Už sa ich dávno chystám urobiť, len keby z takýchto dobrôt nestúpala váha.
surincicka
vyskúšala som ich - super recept. krásne sa nafúkli úplne stačilo nastriekať jednu vrstvu. piekla som ich 5 min. na 200 st. a potom som ubrala na 180 - do zlatista. odporúčam
danielah
skvelý recept, venčeky a odpaľované cesto som robila po prvý krát. Myslím že by sa mi lepšie vydarilo keby sa do mňa v kuchyni nestará moja mama. Na nejakú oslavu nevyzerajú (myslím tie moje) , ale určite budu chutné :)
ivetka1981
dnes ich idem robiť,tento recept som si vyhliadla,držte palce,aby sa vydarili....:-)
heka
recept je výborný, teraz som ich robila a ešte som upiekla aj č. 60 k narodeninám...
ja vrstvím len jeden krát, stačí
treba pomaly piecť a pekne vyskočia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia