Veľkonočný pletenec

ejuska2586 - bez fotkyejuska2586, 22. marca 2013

Recept som našla na internete a idem ho spraviť na Veľkú noc - skvelé ako výzdoba s Vajíčkami...

20
porcií
80 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

0,5 kg
21 g
75 g
1 ks
5 g
90 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Najskôr si rozpustíme maslo a necháme ho tvychladnúť na izbovú teplotu.

  2. 2

    Z droždia,mlieka a trošky cukru urobíme kvások.

  3. 3

    Múku,soľ,zvyšný cukor a vychladnuté maslo,žĺtky,hrozienka a kvások vymiesime najskôr varechou a potom ručne-asi 10 minút.

  4. 4

    Necháme kysnúť hodinu na teplom mieste.Po vykysnutí rozdelíme na 3 časti.

  5. 5

    Z troch častí si upletieme vrkoč,ktorý na koncoch spojíme-vznikne nám veniec.

  6. 6

    Potrieme bielkom s vanilkovým cukrom a pečieme pri 180° 10 minút,potom ztíšime na 160° a pečieme asi 30 minút.

Diskusia k receptu

sany11
peknýýý,urobím ho aj ja,velmi sa mi páči.
ywett
@ejuska2586 tak ak recept naozaj vyskúšaš a spravíš svoje foto, tak potom pridaj recept a nie takto:  www.inkaludko.estranky.sk/clanky/recepty/vianocne-a-velkonocne-pe...


...však keď pridávaš recept, máš tam červeným napísané:

A nepridávaj recepty skopírované z iných stránok, to môže urobiť iba ich autor! Ak ale pripravíš jedlo podľa cudzieho receptu a pridáš k nemu vlastné skúsenosti či vlastnú fotku, takým receptom sa už môžeš na Vareche oprávnene pochváliť a pridať ho pod vlastným menom. V takom prípade však odporúčame v texte uviesť autora pôvodného receptu.
andreac
@ywett , dakujeme za upozonenie.
Ejuska2586 , fotografiu k Vasmu receptu sme museli zmazat - nebola Vasa, a teda ju nemozeme uverejnit. Budeme radi, ak jedlo pripravite a nafotite, fotografiu potom mozete k Vasmu receptu opat vlozit. Redakcia
ejuska2586
ywett - však som hore napísala, že je z tej a tej stránky a že je ho idem iba robiť - čiže som sa ním nechválila, právaže som chválila autora a dávala námet.
eraserhead


@bashar
@ywett
ja by som povedal že všetky recepty uverejnené @ejuska2586
sa už na sieti v identickej podobe vyskytujú, akoby ich bola mala jedna mater (jedine že by mala ........ a volala sa CTRC-CTRLV)
Pozri môj profil v časti "Hľadaj rozdiel:"
ywett
@ejuska2586 a akého autora?...však si žiadneho neuviedla a ja som len upozornila, že takto sa to nerobí a ani s fotkami.... a ako spomína @eraserhead , tak recepty nenapíšeš svojimi slovami, ale ich sem skopíruješ, ako aj tento recept si nenapísala svojimi slovami, ale si ho komplet skopírovala (a možno si ani ten ešte nevyskúšala, či áno?)
 varecha.pravda.sk/recepty/syrovy-salat-so-sunkou-a-hrozno...


 www.dobre-recepty.sk/detail/7901-syrovy-salat/...


ja som to nemyslela v zlom, len sa mi to nepáči...lebo to robia aj mne, skopírujú moje foto a cudzí autor môj recept a aj fotku dá pod svojim menom a ešte sa prihlási do súťaže....takže ani tebe by sa to určite nepáčilo. Ja sa tiež rada inšpirujem a ak recept vyskúšam podľa cudzieho receptu, uvediem zdroj, ale fotky si nafotím svoje a aj svoj postup napíšem, ako napr. aj tu:  varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia