Veľkonočný losos

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 27. marca 2016

Základ na tento recept je od Ihnačáka, recepty z Lidla. Trochu je upravený, je to veľmi dobré jedlo. Nemusí byť vždy len údené a Zobraziť celý popisZáklad na tento recept je od Ihnačáka, recepty z Lidla. Trochu je upravený, je to veľmi dobré jedlo. Nemusí byť vždy len údené a rezne na sviatky.

3
porcie
10 minút
príprava
35+10 minút
na 200 °C

Suroviny

380 g
375 g
100 g
4 strúčiky
1 ks
6 ks
1 dcl
2 ks
70 g
Na šalát:
1 ks (hlávkový)
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajíčka uvaríme natvrdo a necháme ich vychladnúť. V panvici roztopíme trochu masla, opražíme na ňom cesnak pokrájaný nadrobno. Potom pridáme špenát, soľ a mleté korenie. Dusíme krátko, kým nezmäkne. Potom ho precedíme a necháme trochu vychladnúť.

    Veľkonočný losos - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto aj s papierom na pečenie uložíme na plech. Do stredu po dľžke uložíme polovicu špenátu a posypeme ho najemno postrúhaným vareným vajcom a strúhaným syrom. Filet lososa zbavíme kože a rozrežeme ho po dľžke na 2 kusy. Tie uložíme na špenát, posolíme a okoreníme. Na rybu uložíme druhú časť špenátu, posypeme postrúhaným vajcom a syrom. Cesto zvinieme do rolky, aby sa neotvorilo, potrieme spodok preloženej časti cesta rozšľahaným vajíčkom. Okraje cesta dobre zavrieme, aby šťava počas pečenia nevytiekla. Celé cesto potrieme rozšľahaným vajcom a dáme do rúry piecť pri 200 stupňoch asi 30 minút.

    Veľkonočný losos - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa ryba pečie, uvaríme si zemiaky a s maslom a mliekom pripravíme zemiakové pyré na prílohu.
    Kučeravý šalát rozoberieme na listy, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a zalejeme nálevom z vody, soli, cukru, octu a mletého korenia, necháme trochu postáť.
    Je to dobré, nenáročné na prípravu. Prajeme dobrú chuť!

    Veľkonočný losos - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Hmm taky bych si dala říct... rybky já ráda v jakékoliv podobě. Jen jsem nikdy do zapékání v lístkovém těstě nešla. I to se může změnit. Jeden nikdy neví. Ty papáš listový šalát?!
sracz
Losos je zdravý a chutný, aj ja ho pripravujem na viacero spôsobov a určite di jedálnička zaradím aj tento Tvoj rcp, @patroveckypitrs kamarát z druhého konca domoviny i otčiny!
relaxx1
Upravené je možno tými zemiačkami,inak je to bez zmeny. Mne osobne sa k tomu nehodí nič okrem salatu,lístkové cesto má nahradiť prílohu. Robila som ho tiež,bola to príjemná zmena oproti steakom ktoré si bežne robím. Za (ne)originalitu za mňa 3* a teším sa na ďalšie recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia