Kysnutý koláč
Veľkonočný kysnutý veniec
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor a soľ, vymiesime a cesto necháme vykysnúť.
- Makovú plnku urobíme tak, že všetky ingrediencie zalejeme horúcim mliekom, zamiešame a necháme vychladnúť.
- Jablkovú plnku pripravíme tak, že postrúhané jablká zmiešame s orechmi, hrozienkami, rozpusteným maslom a so škoricou.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme striedavo plnkami. Zvinieme, odkrojíme konce, ktorými potom vyplníme stred. Závin narežeme na hrubé kolieska, ktoré spojíme koncami do kruhu. Odrezkami vyplníme stred. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a necháme
ešte 20 minút podkysnúť. Pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
|