Veľkonočný baránok

Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 31. marca 2010
Veľkonočný baránok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

250 g
5 ks
1 vrecko
1/2 ks
300 g
5 ks
 trochu




Postup

  1. 1

    Cukor, žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru vymiešame na penu. Potom pridáme citrónovú šťavu, penu z bielkov a múku.

  2. 2

    Opatrne premiešame a nalejeme do formy v tvare barančeka, ktorú sme vytreli tukom a vysypali múkou. Pečieme v stredne rozohriatej rúre.

  3. 3

    Ozdobíme polevou, krémom alebo len pocukrujeme. Na oči a ňufák použijeme klinčeky či hrozienka.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Skúste pri pečení piškótového cesta najprv odvážiť vajíčka a pridať toľko cukru, aká je ich hmotnosť.

Diskusia k receptu

kucharronald
Baránok budem robiť aj ja :) Chcel by som sa opýtať, čo na hornej fotke je baránok, či tak je šlahačka...že tam nie je? tak je len práškový cukor..nie?
redakcia
@kucharronald , na hlavnom obrázku je pocukrovaný, v texte v treťom bode je napísané, že baránka možno ozdobiť polevou, krémom, alebo len pocukrovať. Môžeš si vybrať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia