Veľkonočné cupcakes

mandarin999 - fotkamandarin999, 25. marca 2016

Máme tu Veľkú noc a nakoniec som sa aj ja rozhodla upiecť veľkonočné cupcakes. Sú jemné, nadýchané a plnka pripomína lahodnú kakaovú penu. Dozdobila Zobraziť celý popisMáme tu Veľkú noc a nakoniec som sa aj ja rozhodla upiecť veľkonočné cupcakes. Sú jemné, nadýchané a plnka pripomína lahodnú kakaovú penu. Dozdobila som čokoládovými vajíčkami a dodala tomu chuť týchto sviatkov. No koho by nepotešili takého lahodné koláčiky?

12
porcií
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1,5 šálky
1 šálka
2 ks
0,5 šálky
170 g
1/2 bal
Plnka:
250 g
250 ml
3 PL
100 g
podľa chuti
2 - 3 PL
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto. Zmäknutú Heru vyšlaháme s cukrom. Postupne pridáme vajíčka a mlieko. Sypké suroviny si premiešame zvlášť a vlejeme do tekutej zmesi. Všetko spolu poriadne premiešame. Do plechu na muffiny vložíme papierové košíčky (ja som žial nemala) a cesto plníme do cca 3/4 plechu. Do stredu každého cupcake vložíme 1 mrazené malé čokoládové vajíčko. Pečieme 20 - 25 minút pri teplote 180 stupňov.

  2. 2

    Zo šľahačkovej smotany vyšľaháme šľahačku, postupne do nej ručne vmiešavame mascarpone. Čokoládu si rozpustíme spolu s kokosovým olejom a kakaom vo vodnom kúpeli a pridáme k šlahačkovej zmesi. Ochutíme práškovým cukrom a odložíme na cca hodinu do chladničky.

  3. 3

    Vychladnuté cupcakes ozdobíme čokoládovou plnkou, vajíčkami a lentilkami, alebo jednoducho tým čo máme radi. Kreativite sa v tomto prípade medze nekladú. Sami sa s tým vyhrajte a nadekorujte čo najkrajšie cupcakes.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia