Veľkonočné coco vajíčka

douglas - fotkadouglas, 27. marca 2013
Veľkonočné coco vajíčka
Foto: douglas

Recept som si vymyslela - ostali mi zvyšné suroviny z predchádzajúcich receptíkov.

22 ks
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1/2 konzervy
4 hrnčeky
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kokos strúhaný a salko dobre zmiešame v miske a necháme odstát 24hod v chladničke. Bola som zaneprázdnená, tak som sa k zmesy dostala po cca 36 hod.

  2. 2

    Odmerkou naberieme rovnaké množstvo hmoty a formujeme do tvaru vajíčka. Vajíčka uložíme do boxu a necháme poriadne stuhnúť v chladničke. Medzitým si pripravíme bielu čokoládovú polevu a celé coco vajíčka do nej namáčame. Takto ozdobené ukladáme na alobalom vystlaný podnos. Opäť necháme stuhnút v chladničke. Urobíme tmavú čokoládovú polevu a 1/3 každého vajíčka do nej namočíme, potom do ozdobného farebného cukrového dekóru a vkladáme do papierových košíčkov. Skladujeme v potravinových boxoch v chlade.

  3. 3

    Ďakujem za vaše laskavé komentáre a všetkým želám požehnané Veľkonočné sviatky!

Diskusia k receptu

1zdenko
Moze to byt dobre... Ale kedze kokos je biely, ja by som namiesto bielej cokolady pouzil tmavu... Ten efekt pri jedeni by bol asi lepsi. Ale chapem, mala si suroviny, co Ti zostali, tak si to takto vyspekulovala... A vajicka predsa nebyvaju len biele, ale aj aj hnede, ze?
martamm
Veľmi pekné, kladám do KK, žiaľ momentálne mi choroba nedovoľuje pobyt v kuchyni, iba v posteli, takže diéta pre všetkých členov rodiny...
douglas
Ďakujem ;). @1zdenko : Jedno vajíčko mi spadlo cele do tmavej čokolády...tak som ho obalila do ozdobného farebného dekóru...taká čierna ovca :)...ale nenapadlo ma robiť ich tmavé, je pravda, že som mala viac bielej čokolády. @martamm - Prajem skoré uzdravenie; Momentálne aj v Prahe kopec známych "poľaháva" a poväčšine majú Home Work... je veľmi-veľmi studené jaro a ja sa teším na slniečko a Veľkú noc.
ancicka
Môže to byť ozaj dobré,dobré si využila suroviny.OK.
mesiar50
@douglas
Viac ako pekné.Si kreatívna a šikovná.
@martamm
prajem ti skoré uzdravenie a žiadne velké lenošenie.
Velkonočné kraslice pre kúpačov sa dajú robiť aj v posteli.
douglas
Ďakujem všetkým za vaše laskavé komentáre. Od @ancicka to beriem ako veľkú pochvalu, pretože s tebou sa rovnať jednoducho nedá ;).
@mesiar50 - poznám tvoje rcp a sú opravdu veľmi zaujímavé, preto ma potešil tvoj komentár...asi áno, trochu som šikovná, veď som Slovenka ;).
gacy
úplne dokonalý recept !!! nič by som nemenila :)
motamita3
no čo k tomu dodať?krásne ďakujem za inšpiráciu a prajem krásne sviatky
angela2
mala by som jednu otázku, salko si dávala uvarené alebo take riedke? dakujem za odpoved
douglas
Všetkým vám srdečne a veľmi pekne ďakujem za milé komentáre a prajem nádherne prežité sviatky! Som rada, že rcp je inšpiratívny.
@angela2 : Salko je nevarané, jednoducho vyliate z konzervy do kokosu a zmes bola skôr tuhšia, ako riedka ... dúfam, že odpoveď postačuje ;).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia