Veľkonočná torta

Veľkonočná torta
Foto: martina34
martina34Martina34, recept pridal: 23. marca 2010 18:49Ďalšie jeho recepty

Chutná slaná pochúťka nielen pre kupačov :-)

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si nátierku: maslo, syr v črievku, tvarok, morskú soľ a čili si vymiešame do hladka. Na tácku si uložíme 4 kusy toustového chleba do štvorca, natrieme nátierkou, uložíme na ňu vrstvu nakrájanej šunkovej salámy, na ňu dáme vrstvu nátierky a položíme ďaľšiu vrstvu chleba, na to opäť natrieme nátierku, pokračuje vrstva na tenko nakrájanej klobásy, pomazáky, chleba, pomazánky, salámy, pomazánky a chleba.
Veľkonočná torta - obrázok 1

2

Celú tortu natrieme zvyšnou nátierkou zvrchu aj z bokov. Obložíme plátkovým syrom a môžeme zdobiť podľa vlastnej fantázie. Použijeme vykrajovanú salámu, olivy, vajíčka... a zeleninku.
Veľkonočná torta - obrázok 2

3

a torta je hotová
Veľkonočná torta - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharronald, 23. marca 2010 o 20:32
    Wau...peknééé...super...určite vyhráte nejakú cenu :) Super!!! Určite by som ochutnal :)


  • cistinka, 23. marca 2010 o 21:00
    Martinka veľmi pekné, robievam podobné torty...a všetkým, čo ju budú robiť doporučujem krájať porcie tak, aby bola torta dobre stuhnutá rovno z chladničky :-))


  • evusik, 23. marca 2010 o 21:39
    krásne, k tomu niet čo dodať


  • evas13, 23. marca 2010 o 22:15
    Úchvatné dielo Martinka, nenachádzam slova.


  • milan2, 23. marca 2010 o 22:19
    Tak klobúk dole, vyzerá to úžasne.


  • 2010, 23. marca 2010 o 23:32
    Wau , uplne super,
    Ked mate k tomu taky pekny vztah na buducu dovolenku by ste mali ist do Thajska kde je tradicia ornamentalneho upravovanie zeleniny , ovocia robia tam kurzy pre turistov.

    » www.modernthaifood.com/carve/carve3.html...


  • martina34, 24. marca 2010 o 06:18
    Ďakujem, k tomuto výtvoru ma inšpirovala kolegyňa. Ten kurz v Thajsku by sa veru zišiel, obdivujem toto umenie, vždy sa snažím niečo odkukať, no chce to väčšiu prax a trpezivosť. Darmo, aj oči jedia.


  • andromeda, 24. marca 2010 o 07:32
    Je to veľmi pekne naaranžované. Mám aspoň predlohu, ako môžem spestriť stôl na sviatky, alebo návšteve. Potrebovala by som viacero receptov zo studenej kuchyne, samozrejme s obrázkami. Nemám takú fantáziu. Ďakujem.


  • valeri, 24. marca 2010 o 08:54
    no nenadarmo sa hovorí, že najlepší zákusok je kus klobásy =))


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 24. marca 2010 o 10:02
    @andromeda , viac receptov zo studenej kuchyne nájdeš tu:

    » varecha.pravda.sk/recepty/sposob-pripravy/studene/...


  • babidka, 24. marca 2010 o 10:38
    tak to naozaj vyzera vyborne a urcite aj tak chuti ! @martina34 inspirovala si ma , mozno nieco podobne stvorim aj ja . my mame radi chren a tak dam do natierky aj jemnucko nastruhany chren/ na moju radost a susedov smutok ho ma sused plnu zahradu/ , ta torta urcite bude mat u nas velky uspech:-))


  • praezision, 24. marca 2010 o 10:41
    Uprednostňujem slané torty, pred tými sladkými. Vyzerá to super, asi si to tiež cez veľkonočné sviatky vyskúšam. Ďakujem za recept.


  • nelajsia, 24. marca 2010 o 13:25
    no, niet čo dodať...toto bude určite výhra...


  • dzinto, 24. marca 2010 o 14:34
    je to pekné pridavam do kk dakujem


  • frezia68, 24. marca 2010 o 17:52
    Tipovala som na Cistinku a objavila som Martinku-podarilo sa :-))


  • sovka62, 24. marca 2010 o 19:32
    Teda Martinka, toto sa podarilo. Veľmi pekná torta, takú by som si dala hneď, hoci torty teda nemusím.


  • jezibabka1, 25. marca 2010 o 10:48
    @martina34 KRÁSA


  • slnieckosom, 25. marca 2010 o 19:56
    Prekrásne, Martinka :-))) Takéto nádhery možem pozerať veľmi dlho.. Dobre, že nie som pri nej..veľa by z nej asi neostalo :-))) Šikovníčka si :-))


  • oskarka8, 29. marca 2010 o 09:29
    tortu naslano som nikdy nevyskusala,asi budem musiet


  • milina, 30. marca 2010 o 16:10
    Dávam tip na výhru - originálne!!!!!!!!!!!


  • cistinka, 7. apríla 2010 o 20:25
    verím Martinka, že sa Lucka dostane do tábora....držím vám obom palce :-)))


  • kucharronald, 8. apríla 2010 o 20:52
    GRATULUJEM! a aj LUCKE :) určite sa veľmi teší :)


  • nelajsia, 8. apríla 2010 o 22:31
    no co som vravela.... výhra je tu... blahoželám a nech si to užije ... asi Lucka...


  • stefan39, 9. apríla 2010 o 07:43
    super výhra je tu ...blahoželám....Lucka a Miško tábor volá.....


  • pivonka, 9. apríla 2010 o 08:01
    Gratulujem. Nech si to Lucka užije.


  • milina, 9. apríla 2010 o 09:45
    Martinka - dobre som si tipla a užite si to celá rodinka -zaslúžiš si výhru za najlepší originálny recept. Som spokojná ako redakcia rozhodla. Ešte raz gratulujem.


  • martina34, 9. apríla 2010 o 10:32
    ďakujem Vám všetkým, pôjde aj Lucka a aj Miškovi dokúpime, určite sa im tam bude páčiť a aj nám s manželom, ešte sme bez nich za 14 rokov neboli tak dlho :-)


  • janaalizibolenova, 9. apríla 2010 o 12:25
    gratulujem k prvej cene, nech padne deckam na uzitok :-)


  • babidka, 9. apríla 2010 o 13:54
    blahozelam , tesim sa na dalsie "jedle" recepty...:-)


  • klaura, 9. apríla 2010 o 15:57
    aj ja gratulujem, je krásna, cenu si určite zaslúžila ... :)


  • alextv, 9. apríla 2010 o 19:42
    Véééľmi pekné....gratulancie posielam.... :-)


  • martina34, 10. apríla 2010 o 15:19
    Všetkým ďakujem, dnes som robila tortu znova, výsledok je zdokumentovaný... :-))


  • martina34, 10. apríla 2010 o 19:37
    Túto tortu som robila z grahamového toustového chleba a do nátierky som pridala aj cesnačik. Chapi už by ju načali, no neviem, či bude už dobre stuhnutá.


  • evusik, 14. apríla 2010 o 11:55
    @martinka robila som túto tortu podľa tvojho receptu ešte na Veľkú noc a tiež som ju robila z tmavého chleba a cesnak - ten dávam všade :-) takže ani tu nechýbal a bolo to výborné. Na takú krásnu výzdobu ale nemám, ešte že sa môžem inšpirovať tvojou fotkou - si umelec


  • mariaklara, 29. mája 2011 o 02:11
    Ukladám, pekná.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist