Veľkonočná torta
Autor receptu: meggienka76
25 minút príprava |
10/25 minút na 170 °C |
Postup
- Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko dobre a jemne premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C na cca 25 minút. Po upečení, dáme korpus vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na 4 pláty.
- Plnka: Do hrnca si dáme mlieko, puding, cukor a varíme do zhustnutia. Odstavíme a primiešame čokoládu. Dáme chladiť. Do vychladnutej masy pridáme maslo, heru a vyšľaháme do krému. Na pláty vrstvíme plnku, na ktorú ukladáme višne, ktoré ešte prekryjeme jemnou vrstvou plnky. Postup opakujeme po posledný plát. Takto naplnenú tortu obtrieme krémom a dáme do chladničky zachaladiť(najlepšie zvečera dorána).
- Čokoládová hmota: rozpustíme čokoládu a do nej vmiešame 4 PL kukuričného sirupu. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom môžme tvarovať ozdoby na tortu.
- Keď máme vychladený korpus, potiahneme ho cukrovou hmotou a dozdobíme ozdobami z čokoládovej hmoty.
- a ešte jeden detail..