Veľkonočná torta

meggienka76Meggienka76, 39 ročná žena, Banská Bystrica, 30. marca 2013 0:47
Ďalšie jej recepty »

25 min
príprava
10/25 min
na 170 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko dobre a jemne premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C na cca 25 minút. Po upečení, dáme korpus vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na 4 pláty.

  2. 2

    Plnka: Do hrnca si dáme mlieko, puding, cukor a varíme do zhustnutia. Odstavíme a primiešame čokoládu. Dáme chladiť. Do vychladnutej masy pridáme maslo, heru a vyšľaháme do krému. Na pláty vrstvíme plnku, na ktorú ukladáme višne, ktoré ešte prekryjeme jemnou vrstvou plnky. Postup opakujeme po posledný plát. Takto naplnenú tortu obtrieme krémom a dáme do chladničky zachaladiť(najlepšie zvečera dorána).

  3. 3

    Čokoládová hmota: rozpustíme čokoládu a do nej vmiešame 4 PL kukuričného sirupu. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom môžme tvarovať ozdoby na tortu.

  4. 4

    Keď máme vychladený korpus, potiahneme ho cukrovou hmotou a dozdobíme ozdobami z čokoládovej hmoty.

    Veľkonočná torta - obrázok 4
  5. 5

    a ešte jeden detail..

    Veľkonočná torta - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist