Veľkonočná torta

Veľkonočná torta
meggienka76Meggienka76, recept pridal: 30. marca 2013 0:47Ďalšie jeho recepty

Suroviny

25
minút
príprava
10/25
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko dobre a jemne premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C na cca 25 minút. Po upečení, dáme korpus vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na 4 pláty.

2

Plnka: Do hrnca si dáme mlieko, puding, cukor a varíme do zhustnutia. Odstavíme a primiešame čokoládu. Dáme chladiť. Do vychladnutej masy pridáme maslo, heru a vyšľaháme do krému. Na pláty vrstvíme plnku, na ktorú ukladáme višne, ktoré ešte prekryjeme jemnou vrstvou plnky. Postup opakujeme po posledný plát. Takto naplnenú tortu obtrieme krémom a dáme do chladničky zachaladiť(najlepšie zvečera dorána).

3

Čokoládová hmota: rozpustíme čokoládu a do nej vmiešame 4 PL kukuričného sirupu. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom môžme tvarovať ozdoby na tortu.

4

Keď máme vychladený korpus, potiahneme ho cukrovou hmotou a dozdobíme ozdobami z čokoládovej hmoty.
Veľkonočná torta - obrázok 4

5

a ešte jeden detail..
Veľkonočná torta - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist