Veľkonočná torta
Autor receptu: juliq023
85 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup- Piškótová hmota:
Bielka a 2/3 cukor práškového a cukor vanilínový vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme polohrubú múku s mandľami, kakaom a kypriacim práškom. Rozotrieme do pripravenej formy. Pri teplote 180°C upečieme, približne 40 min. Po upečení a vychladnutí rozkrojíme na tri časti. Naplníme pokrájanými kompótovými marhuľami a čokoládovým krémom, necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme plastickou hmotou a dozdobíme.
- Čokoládový krém:
Smotanu a čokoládu rozpustíme, vychladíme a primiešame vyšľahanú smotanu.
|