Veľkonočná torta s likérom

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009
Veľkonočná torta s likérom
Foto: Pravda
35 minút
na 175 °C

Suroviny

6 ks
125 g
75 g
4 PL
3 PL
1 PL
6 ks
250 ml
600 ml
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Bielky spolu s cukrom a 2 PL vody vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame k nemu žĺtky. Múku, kypriaci prášok, maizenu a kakao zmiešame a pridáme k vajciam.

  2. 2

    Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme asi 35 minút pri teplote 175 °C.

  3. 3

    Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a rozkrojíme vodorovne na 3 časti. Želatínu necháme vo vode zmäknúť, vyžmýkame ju a zohrejeme, kým sa nerozpustí.

  4. 4

    Primiešame k nej vaječný likér a zmes necháme na chladnom mieste, kým nezačne tuhnúť. Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom a vmiešame do likérovej želatíny.

  5. 5

    Jednu vrstvu cesta natrieme krémom, položíme na ňu druhú časť, znova natrieme krémom a uložíme tretiu časť.

  6. 6

    Tortu potrieme krémom aj zvonku a ozdobíme podľa vlastnej fantázie dekoračným materiálom podľa vlastného výberu – marcipánovými zajačikmi, malými čokoládovými vajíčkami, farebnými cukrovými ozdobami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia