Veľkonočná torta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Túto tortičku som piekla nielen k veľkej noci,ale aj vnúčikovi Marečkovi,ktorý má zajtra meniny.Oslavili sme dnes,lebo zajtra je kúpačka.

8-10 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka vyšľaham,pridám pr.cukor a do tuhá vyšľaham.Priddám žltky,zľahka zašľaham a pridám múku a pr.do pečiva.Upečiem.
  2. Pretože som mala dosť pečenia ,nemala som čas na korpusy ,tak som to tak vyhútala. Podľa misky som vykrala korpus a zbytok som dala do misky.
  3. Piškotu som pomrvila ,Hrozienka som si dopredu namočila v rume.Uvarila som sirup s vody,cukru a citronovej šťavy.Sirup taký,aby nebol moc sladky.Sirupom som poliala aj korpusy,aby boli šťavnaté a zbytok som dala do punču.Pridala som džem a sirup jahadový.Všetko som rukou premiešala.
  4. Plnku som použila uvarenú v mikrovlnke,ktorú som si pripravila deň dopredu.Pozri môj rcp.Plnka s mikrovlnky.Je potreba asi z 3 vajec.Jemne som natrela na obidva korpusy.
  5. Na to som dala punč.
  6. Tortičku som jemne natrela salkovou plnkou,položila na mriešku a obliala čokoládovov polevov.
  7. Hlavný obrazok je Marekova a tá je pre ...Ked čokoláda stuhla ,tak som ozdobila šľahačkou. Znázornila som rozkojené vajce.V strede je plnka s mikrovlnky ,zriedena s vajcovým koňakom
  8. Rez torty.