Veľkonočná torta fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 24. apríla 2011
Veľkonočná torta (fotorecept)
Foto: ancicka

Túto tortičku som piekla nielen k veľkej noci,ale aj vnúčikovi Marečkovi,ktorý má zajtra meniny.Oslavili sme dnes,lebo zajtra je kúpačka.

8-10 minút
na 160-170 °C

Suroviny

10 ks čerstvé
10 PL,kopcovité
2 ks
10 PL,kopcovité
Plnka:všetko od oka a podľa chutí.
 s prevarenej vody
 s mikrovlnky
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaham,pridám pr.cukor a do tuhá vyšľaham.Priddám žltky,zľahka zašľaham a pridám múku a pr.do pečiva.Upečiem.

    Veľkonočná torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pretože som mala dosť pečenia ,nemala som čas na korpusy ,tak som to tak vyhútala. Podľa misky som vykrala korpus a zbytok som dala do misky.

    Veľkonočná torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piškotu som pomrvila ,Hrozienka som si dopredu namočila v rume.Uvarila som sirup s vody,cukru a citronovej šťavy.Sirup taký,aby nebol moc sladky.Sirupom som poliala aj korpusy,aby boli šťavnaté a zbytok som dala do punču.Pridala som džem a sirup jahadový.Všetko som rukou premiešala.

    Veľkonočná torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku som použila uvarenú v mikrovlnke,ktorú som si pripravila deň dopredu.Pozri môj rcp.Plnka s mikrovlnky.Je potreba asi z 3 vajec.Jemne som natrela na obidva korpusy.

    Veľkonočná torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to som dala punč.

    Veľkonočná torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tortičku som jemne natrela salkovou plnkou,položila na mriešku a obliala čokoládovov polevov.

    Veľkonočná torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hlavný obrazok je Marekova a tá je pre ...Ked čokoláda stuhla ,tak som ozdobila šľahačkou. Znázornila som rozkojené vajce.V strede je plnka s mikrovlnky ,zriedena s vajcovým koňakom

    Veľkonočná torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rez torty.

    Veľkonočná torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
Krásna tortička, prajem všetko dobré vnúčikovi.
helca103
určite aj dobre šťavnatá , tie jarné kvietky na nej sú originálne
sovka62
Aj ja som kedysi kruhy vykrajovala, lebo v plynovej rúre sa mi korpusy zle piekli. Piekla som dva pláty, z každého som vykrojila jeden a pol kruhu, takže stredná vrstva bola z dvoch polkruhov a vôbec to nevadilo, po naplnení a poliatí som ani sama nevedela, kde je to spojené. Teraz mám rúru teplovzdušnú a v tej upečiem čo chcem a ako chcem, tak som na tento postup už aj zabudla, kým si mi ho nepripomenula. Marečkovi všetko najlepšie k meninkám.
ancicka
@sovka ,dakujeme.Ked pečiem vo väčšom ta postupujem takto,lebo korpus v tortovej forme sa pečie dosť dlho.Ked chcem srdce ,alebo iný tvár ,urobím si s kartona vzor a vyrežem.Bud to obtiahnem hmotou,alebo oblejem čokoládou.
zdezda
Super nápad, zas som sa niečo naučila, mám ešte stále plynovú rúru a ako spomínala sovka62, aj mne pečie nerovnako:-), takže tvoj postup oceňujem a už sa nebudem trápiť s formou. Krásne si ju aj ozdobila, si praktická šikulka:-)
3sandra3
tu sa človek naučí toooooľko vecí, popri vás, ktoré ste už skúsené v pečení a vo varení....
3sandra3
tvojmu vúčikovi Marečkovi prajeme všetko naj.... aj ja mám Mareka- je to môj krstný syn, ale ten už má 25 rokov.... ale i tak je pre nás naše slniečko
elisticka
super torticka a veru dobry napad s tou vykrajovanou aj ja mozem naraz upiect viac na multifunkcno a ostatky dat do plnky... nabuduce pecenie vyskusam tvoj postup...a tu plnku z mikrovlnky som tiez uz ulozila no dufam ze sa mi podari....:-))
marikasu
@ancicka super nápad, vydarená tortička, nápadito a aktuálne vyzdobená. Ako píše @3sandra3 vždy tu nájdem niečo nové. Marečkovi prajem k meninám všetko najlepšie :)
evanaaa
Super nápad, takto vykrajovať. Ja som kedysi podobne robila malé tortičky z veľkého plátu, vykrojené kruhy asi 8 cm priemeru som potom zlepovala krémom, na vrch dala čokoládovú polevu alebo krém a každú nejak ozdobila. Ale takéto veľké som ešte nerobila.
janger
@ancicka , v prvom rade blahozelam vnucikovi :-). Spravila si peknu tortu a dobre si to vymyslela s tym hrncom ;-))).
cica2
tiež sa pripájam a vnúčikovi, dodatočne všetko najlepšie k meninkám, určite sa tortičke potešil:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia