Veľkonočná syrová plnka

katka2104 - bez fotkykatka2104, 4. apríla 2015
Veľkonočná syrová plnka
Foto: katka2104

Túto veľkonočnú plnku som jedla prvýkrát pred rokom, keď mi ju na ochutnávku doniesol priateľ od svojej mamy. Už pri prvom zahryznutí mi strašne Zobraziť celý popisTúto veľkonočnú plnku som jedla prvýkrát pred rokom, keď mi ju na ochutnávku doniesol priateľ od svojej mamy. Už pri prvom zahryznutí mi strašne chutila a rozhodla som sa ju toho roku spraviť. Recept je od Haliny Pawlovskej a nikde na internete naňho nebol recept. Preto som si ho popýtala a rozhodla som sa s ním s vami podeliť...

16
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
100 ml
100 ml
8 ks
8 ks
1 ks
1 ks
250 g
300 g (šunka)
75 g
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na menšie kocky a zalejeme mliekom a vývar. Musia do rožkov vsiaknuť, zmes nesmie byť tekutá. Sparíme špenát a nakrájame na kúsky a spolu s nakrájanou cibuľou, jarnou cibuľkou, plátkami cesnaku a žĺtkami primiešame k rožkom.

  2. 2

    Pridáme na jemno narezanú anglickú slaninu (šunku) a postrúhaný eidam (môže byť aj gouda, či ementál). Osolíme, okereníme a este raz poriadne premiešame.

  3. 3

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame k zmesi a vylejeme do tukom vymastenej formy. Na vrch poukladáme plátky masla a dáme piecť do predhriatej rúry.

Diskusia k receptu

motyka
To môže byť fajnové. Mala si to ale pridať skôr, lebo na Veľkúú noc už je všetko pripravené a niečo aj okoštované. Ale ukladám do KK a *****.
priroda
Prave vcera som ju jedla prvykrat u kamaratky, zaradim k receptom na Velku noc, ale az na buduci rok, bude do coho " chodit"
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Halina robila túto plnku včera na Nove, ale dávala tam čedar. Pekný recept :-).
katka2104
Dr: ja som použila emmental, ten bol akurat doma :) a Motyka: práce bolo vyše hlavy a ani som nemala v pláne to sem pridať, keďže už ma každý všetko nachystané, ale som si povedala, že aspoň to tu bude ako inšpirácia na ďalší rok. :)
hubata
Bez syra je to tradičná plnka do kuraťa, len namiesto slaniny sa dajú kuracie pečienky. Keď boli deti malé tak som musela kura piecť zvlášť a zvlášť plný plech tejto plnky. Vynášali ju von, strašne ju mali radi a myslím že aj dodnes majú.
lizatko
katka2104, ja tvoj receptik vyskusam bez ohladu na to ci je po velkej noci alebo nie, lebo ja som z tych ktore necakaju cely rok na to aby si dopriali niektore jedla LEN na vianoce, alebo na velku noc. Na co mam chut ja a moja rodina, to si doprajem hocikedy. Lutovala som spoluziacky mojej dcery, ktore sa u mna na jesen navalali zemiakoveho salatu s tym, ze ich mama ho robi len na vianoce (!) .
katka2104
lizatko: úplne s tbeou súhlasím, ak je niečo fajne, prečo si to nedopriať aj mimo roka a toto je naozaj také, čo ani nemusí čakať vyslovene na Veľkú noc, sama som zvedavá, kedy podľahnem opäť a u nás je zemiakový šalát TOP, mama ho zbožňuje, je schopná ho jesť aj o polnoci... a niekoľkokrát v roku :)
sharona
Výborná, mlieka som dala 2 dl, slaniny stačí 150 g




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia