Veľkonočná šviencelina
Autor receptu: teresa21
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto
pochúťky je súčasťou veľkonočného slávenia a pripraviť si šviencelinu niekedy v lete
nemá zmysel, lebo ona jednoducho patrí na koniec pôstu, keď naše vyhladované
chuťové poháriky po nej priam "pištia":))). O tomto jedle písal už Goral v jednej diskusii
na začiatku pôstu, ale keďže šviencelina je moja srdcovka, dovolila som si priniesť
podrobný postup jej prípravy.
Postup
- Celý proces prípravy švienceliny začína nabalením všetkých veľkonočných dobrôtok do košíčka na posvätenie:)...
- ...vystátim radu medzi ostatnými hladošmi pred kostolom, pretože do vnútra sme sa už nezmestili:))....
- ...zoradenia surovín do pozoru na kuchynskej linke ....pomer surovín závisí na chuti každého, ja to mám rada s bohatou zálievkou, takže zákys vyhráva nad smotanou 2:1 :)) ...
- ...pokrájame si všetko nadrobnučko ...
- ... smotanu, zákys, strúhaný chren a soľ rozmixujeme v hrnci...
- ...a nakoniec všetko zmiešame vo veľkej miske a necháme chvíľku v chlade odstáť, aby sa chute spojili :) ...podávame s vianočkou.... dobrú chuť :) !!!