Veľkonočná šunka

Autor receptu: alextv

Ďaľší príspevok k Zemplínskej Veľkej noci.

10
porcií
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tak ja som toho názoru ,že veľkonočná šunka by mala byť „domáca výroba“, ale keďže nemáme všetci tú možnosť, tak ja dávam prednosť malým domácim mäsiarňam /a nie hyper obchodom/, ktoré sú určite v každom meste. Šunku na noc namočíme do vody. Na druhý deň šunku varíme v novej vode a na malom ohni dovtedy, kým nie je polomäkká , potom k nej pridáme domácu klobásu /tá totiž patrí tiež k receptu Zemplínska Veľká noc ale uvariť ju asi dokáže každý sám aj bez receptu/ a varíme ďalej až kým šunka nie je mäkká. Po uvarení vyberieme šunku, necháme ju vychladnúť a podávame ako hlavný chod Veľkonočného menu