Veľkonočná plnka

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 19. apríla 2011

Aj keď je veľa receptov na veľkonočnú plnku, pridám aj ja tento, je jednoduchý a chutný. Podávam ho ako prílohu k pečenej jahňacine, alebo Zobraziť celý popisAj keď je veľa receptov na veľkonočnú plnku, pridám aj ja tento, je jednoduchý a chutný. Podávam ho ako prílohu k pečenej jahňacine, alebo ju jeme len tak samostatne so zeleninovým šalátom.

6 - 8
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500  g
500 g
125 g
8 ks
6 - 8  ks
2 hrste
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si upečieme bôčik a uvaríme údenú krkovičku. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme rožky, ktoré nakrájame na malé kocky a navlhčíme vývarom z údeného mäsa. Bylinky (petržlenovú vňať, čerstvú mladú prhľavu) tiež nakrájame nadrobno. Môžeme pridať aj pažítku. V miske vymiešame maslo spolu so žĺtkami a troškou soli. Pridáme na kocky nakrájaný upečený bôčik, údenú krkovičku, premiešame a pridáme navlhčené rožky a bylinky.

  2. 2

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec zľahka vmiešame do plnky. Dochutíme čiernym korením, poprípade ešte soľou.

  3. 3

    Pečieme na vymastenom a strúhankou vysypanom plechu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Robím to aj ja takto, ale dávam len údené, bôčik som ešte nedávala, tiež to môže byť dobré.Bylinky dávam, len nie pŕhľavu, neviem kde by som ju natrhala.
megi500
prhlavy sa nemozem zbavit aj ju susim je vyborna do vsetkeho neviem kde byvas ale nahorskych cestach najdes
terik
Takáto plnka sa u nás robila vždy, ale iba z bôčika a to vareného asi tak do polomäkka, následne sa to pomelie, na vrch sme vždy dávali vejáriky slaninky.
A tá přhľava je tam výborná a natrhať sa dá už teraz skoro všade, na každej lúke. Môžem povedať, že je to super.
evulines
Ja robím podobnú. Bočik nedávam, ale dávam kúsok klobásy.
alzbetka2
Ja som ešte takéto niečo nerobila a potešila som sa receptu, lebo to chcem vyskúšať. Ďakujem...
evkalibka
ďakujem za komentáre, recept je odskúšaný a je naozaj dobrý. Prhľava u nás už rastie. Minulý rok som ju nemala a tak som miesto nej dala trošku líbečka, myslím že je to slovensky ligurček alebo vegeta. Len s ním opatrne, lebo je dosť aromatický.
marienka44
@Evkalibka ,ja robim bez bocika, len udene maso a pridam par struckov roztlaceneho cesnaku a majoranku pomrvím. Kolko rozkov, priblizne tolko vajec, tak je spravne! :-)
pusta
@Evkalibka , poznám - veľmi dobrý recept, tiež robievam. niekedy dávam aj bravčové pliecko, kuracie mäsko a údenú krkovičku- ale to je už český recept pod názvom veľkonočná hlavička, ktorý som opísala z českej televízie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia