Veľkonočná plnka tradičná

cokomilka - fotkacokomilka, 6. apríla 2010
Veľkonočná plnka tradičná
Foto: cokomilka

Toto je komplexné jedlo. K nemu netreba podávať prílohy či chlieb. Stačí mixed pickles či domáce kyslé uhorky a dobré vínko.

30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
4 ks
50 g
1 ks
3 stopky
3 lyžice
1 KL
3 ks
2 dl
3 ks
3 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Suché rožky nakrájame na kolieska a polejeme mliekom. Necháme vpiť celú tekutinu. Nakrájame na drobné kúsky pečienky. Nakrájame celerové stonky. Posekáme všetky vňate. Oddelíme vajcia. Nadrobno pokrájame cibuľu. Rozotrieme cesnak.

  2. 2

    Vymiešame maslo so žĺtkami do penista. Hmotu vmiešame do rožkov, pridáme koreniny a bylinky, sekanú pečienku, celerovú vňať. Vymiešame ale nie do jednoliateho prejtu. V štruktúre plnky musia byť viditeľné jednotlivé kúsky ingrediencií. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame opatrne do hmoty.

  3. 3

    Vymastíme menší ale vyšší pekáč maslom a vysypeme strúhankou. Vlejeme doň hmotu. Povrch prikryjeme plátkami oravskej slaninky hodne prerastenej. Pečieme na strednej teplote radšej pomalšie aby sa surová pečienka tepelne upravila. Ak je už slaninka vytopená, pridáme na povrch kúsky masla. Dopečieme na vyššom stupni aby povrch dostal medovo-zlatú farbu. Počkáme kým vychladne aby sa nerozpadla za horúca. Na nasledujúci deň je kompaktnejšia.

Diskusia k receptu

zermen
myslím si, že to hned spra
vím a že to bude super
isabel2
Super recept,spravím na Veľkú Noc podľa Tvojho receptu.