Veľkonočná plnka

mataliptak - fotkamataliptak, 7. apríla 2012

Na východe tradičný recept ale predsa ho každý robí trochu inak ... :-) tak ponúkam aj ten moj recept ...

Suroviny

2 ks krájaný
30 ks
1 kg -uvarená
1 kocka čerstvé
3 dcl
 zelená
1 ks
2 dcl




Postup

  1. 1

    Údenú rolku uvaríme asi pol hodinu , necháme ju vychladnúť a nakrájame na malé kocky . Sendviče tiež nakrájame na kocky , zmiešame s rolkou . 10 vajíčka rozdelíme na žltky a bielky . Bielky dáme do chladničky . Žltky a ostatné 20 vajíčka pridáme k sendviču s rolkou a pridáme všetky koreniny , cibulu nakrájeme ,droždie rozdrvíme, prilejeme olej a všetko spolu premiešame , prilejeme mlieko a dobre zamiešame ... necháme pár hodín kysnúť asi tak 3 hodiny , niekto to robí aj večer a nechá to do ráno a až ráno pečie .

  2. 2

    Ked je pekne vykysnuté , vyberieme bielka z chladničky a vyšlaháme tuhý sneh , ktorý jemne zamiešame k mase ... no a už len rozdelíme na zapekacie misy , ktoré sme predtým potreli olejom a vysypali strúhankou . Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút ale treba sledovať ... po upečení vyklopíme , počkáme kým vychladne a možeme krájať a papať ... ja som robila velkú dávku lebo sme velká rodina :-) mala som jednu plnku v jenskom skle , jednu v bábovke a jednu srnčí chrbát ... dobrú chuť !!!

    Veľkonočná plnka  - obrázok 2

Diskusia k receptu

helca103
škoda,že všetky veľkonočné plnky sú tu dnes a nie pred 2-3 dňami ukladám aj tento recept.
hviezdickaz
toto je velmi chutne papanie,len tych 30 vajec sa mi (teraz) zda neuveritelne vela... :)
evanaaa
Zaujímavá plnka s droždím, takú som nevidela, aj mne sa zdá veľa vajec, ja dávam tak 4-5 do plnky, ale robím inú a nekysnutú. Tvoja musí byť veľká s toľkými vajíčkami.
mataliptak
@ evanaaa @ nie tých vajec nie je vela , tak sa táto plnka robí ... normálne by malo ísť na jeden sendvič 20 vajec ale kedže sú teraz vajíčka také drahé tak ja som to zredukovala na 15 na jeden a pridala som mlieko ale je takto aj lepšie taká nadýchaná a mäkučká .... ja robím takúto dávku lebo sme velká rodina :-)
modrykamen
Robíme plnku, ale nekysnutú. Toto musím vyskúšať, vidí sa mi to lepšie.
degree1
Tie vajíčka sa zdajú veľa, ale preto, že to nie je klasická plnka. Preto sa vola veľkonočná! Moja mamina robila podobne s drozdim a dávala na 1 rožok 2 vajíčka, čo som už aj ja zredukoval na 1 a 1! Len nedávame čisté údené, ale pol údené, pol mleté bravčové, opraženu slaninku a ešte medvedí cesnak. Ale takú, ako mamina už neurobí nikto. Pekne sviatky prajem všetkým...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia