Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou fotorecept

pusta - fotkapusta, 18. apríla 2014
Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept)
Foto: pusta

Dnes je Veľkonočný piatok, rada by som venovala tento recept varecháčom ako rýchly, jednoduchý a chutný recept so želaním príjemných a pekných Veľkonočných Zobraziť celý popisDnes je Veľkonočný piatok, rada by som venovala tento recept varecháčom ako rýchly, jednoduchý a chutný recept so želaním príjemných a pekných Veľkonočných sviatkov :-)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
podľa chuti
podľa chuti
Krusta:
4 PL
4 PL
z 1 ks citróna
1/4 ČL
2 strúčiky
50 g
2 ČL
300 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Mrazenú tresku som umyla, osušila, ja som mala Aľjašskú trsku, môžete použiť akúkoľvek inú bielu rybu.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tresku som osolilla a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ju odpočívať, kým som pripravila ostatné suroviny.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misy som nastrúhala kôru z 1 citróna.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som posekanú petržlenovú vňať,...

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...soľ, prelisovaný cesnak,...

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...strúhanku,...

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...všetko som spolu zmiešala a zmes na krustu bola hotová.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plochú jenskú misu som vystlala alobalom, čo má tú výhodu, že jednak ryba po upečení zostane primerane teplá pri servírovaní a jednak po jedle odpadá pracné umývanie misy.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Alobal som vymazala tenkou vrstvou masla, počas pečenia sa treska neprichytí o dno a ani zemiaky.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vložila som pripravenú tresku a ..

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...na povrchu som ju jemne potrela olejom, potom sa zmes na krustu dobre prichytí a nerozsype sa.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na olejom potretú tresku som rovnomerne navrstvila pripravenú zmes na krustu...

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...a obložila som ju zemiakmi.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na vrch som dala kúsky zmäknutého masla.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Vložila som tresku do trúby vyhriatej na 180 stupňov a piekla som ju, kým sa na povrchu nevytvorila chrumkavá pekná červeno-hnedá krusta a zároveň sa upiekli aj zemiaky, mne na to stačilo 20 minút, počas pečenia ryby sa po kuchyni linula nádherná dráždivá vôňa.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Pred podávaním som zemiaky posypala pokrájanou jarnou cibuľkou. Výhodou tejto úpravy je, že všetko sa upečie naraz, servíruje sa priamo v mise, v ktorej sa piekla treska, ktorú netreba pracne obaľovať, zostane počas servírovania primerane teplá, je šťavnatá, správne prepečená s chutnou chrumkavou krustou na povrchu, odpadá umýavnie množstva riadov po jedle, príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a ryba má vynikajúcu sviežu jarnú chuť. Ten ušetrený čas môže kuchárka príjemne posedieť s rodinkou, užívať si sviatočnú atmosféru.oddychovať alebo sa venovať inej činnosti. Prajem Vám krásne pohodové príjemné Veľkonočné sviatky a Dobrú chuť.

    Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

eviana
Skvelé jedlo na veľký piatok, vyzerá to chutne, chrumkavo, voňavo... super si navarila milá @pusta , mne by veľmi chutilo :) KK, hviezdy keď to pôjde :)
elysa
aj mne sa páči táto ryba, mám rada recepty z jedného hrnca-pekáča...
pusta
@eviana , hej, je to pekný, jednoduchý, rýchly, svieži veľkonočný recept na pečenú trsku, ale myslím, že aj inokedy veľmi chutný.
dakujem za uznanie.
pusta
@elysa , som rada, že sa ti recept páči, aj ja mám rada jedlá z jedného hrnca :-)
dakujem.
pusta
@drahyjon , žiadna kráľovná varechy, sú tu oveľa lepší prispievatelia receptov, pred ktorými sa skláňam a obdivujem ich.
dakujem za tvoj milý komentík :-)
pusta
@kukulienka71 , to ma úprimne teší .
dakujem a prajem tebe krásne Veľkonočné sviatky i celej tvojej milej rodinke!
evanaaa
Dávam si recept do KK, ale tie zemiaky by som si predvarila, lebo sa pamätám ako som raz robila filety so surovými zemiakmi a filety som musela vybrať po asi tých 20- minútach, lebo by sa mi rozpadli, kým zemiaky boli tvrdé, musela som ich dopekať samé. A ty máš ako sa zdá celé, tak neviem....možno boli C-éčka, tie najmäkšie.
pusta
@evanaaa , zemiaky netreba predvariť, vybrala som menšie, rovnako veľké a prepečú sa kvalitne aj s treskou zároveň. zemiaky som mala prílohové, nie typ C. boli na povrchu chrumkavé a vo vnútri zamatové a mäkkučké.
dakujem ta uloženie môjho receptíku do kk.
kecemis
@pusta ryby mam rad v akomkolvek mnozstve a toto vyzera velmi lakavo. urcite sa budeme na nej zalyzovat coskoro. Dakujem za tento recept.
kecemis
@pusta ryby mam rad v akomkolvek mnozstve a toto vyzera velmi lakavo. urcite sa budeme na nej zalyzovat coskoro. Dakujem za tento recept.
pusta
@kecemis - milý mirko, to ma nesmierne teší, že to považuješ za veľmi lákavý receptík :-) verím, že sa budete na nej /tej rybke/ zalizovať a čoskoro :-)
ak máš tak veľmi rád ryby na akýkoľvek spôsob, tak si ich dopraj Quantum satis :-)
to ja dakujem tebe a srdečne ťa pozdravujem <3
pusta
@stacy77777 , teší ma, že sa ti môj receptík páči :-)
áno, jednoduché a chutné :-)
dakujem ti za uznanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia