Veľkonočná pascha

Autor receptu: ptroci

výborná páska pre svoju chuť, nadýchanosť... Nie je príliš sladká, je chuťovo vyvážená a je ideálna ako s džemom tak i k slaným jedlám ako príloha :)

160 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Múky s práškom do pečiva preosiať. V mlieku rozmiešať droždie, ktoré pridáme k múke spolu s ostatnými surovinami. Miesime 30 minút a necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Hmotu rozdelíme na 3 časti a spletieme do vrkoča, ktorý vložíme do pomastenej a pomúčenej formy na pásku. (Vysoká okrúhla forma podobná forme na bábovku. Ak nemáme, použijeme široký hrniec s vysokou hranou a do stredu vložíme 5-7dcl fľašu, ktorú sme omastili a omúčili.) Necháme kysnúť 1 hodinu. Pred vložením do rúry, rozšľaháme 1 žĺtok v mlieku a potrieme vrch koláča.
  3. Pečieme 1 hodinu pri 160°C.