Mäsová bábovka

Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom. Jednoduchá príprava.

24
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bábovkovú tortovú formu si vyložíme alobalom.
  2. Osem vajec uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.
  3. Pokrájanú cibuľu orestujeme do zlatista na malom množstne oleja.
  4. Mäso si zomelieme alebo necháme zomlieť u mäsiara. Dáme do misky, pridáme koreniny, prelisovaný cesnak a orestovanú cibuľku bez oleja a zamiešame. Pridáme 3 surové vajcia, múku so strúhankou a dobre premiešame. Najlepšie rukou. Ja som použila celozrnnú múku.
  5. Formu si vyložíme dookola slaninkou. V mojom prípade je to šunkové mäsko.
  6. Na dno dáme trocha mletého mäsa, na to poukladáme dookola uvarené vajcia.
  7. A zakryjeme ich opäť mäsom.
  8. Vrch prekryjeme slaninkou, párkrát buchneme o stôl, aby mäsko dobré sadlo a dáme upiecť. Pečieme 80 minút na 200 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
  9. Dobrú chuť.