Mäsová bábovka
Veľkonočná mäsová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Veľkonočná dobrotka z bravčového mäsa a s vajíčkom.
Jednoduchá príprava.
24 porcií |
30 minút príprava |
80 minút na 200 °C |
Postup
- Bábovkovú tortovú formu si vyložíme alobalom.
- Osem vajec uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme.
- Pokrájanú cibuľu orestujeme do zlatista na malom množstne oleja.
- Mäso si zomelieme alebo necháme zomlieť u mäsiara. Dáme do misky, pridáme koreniny, prelisovaný cesnak a orestovanú cibuľku bez oleja a zamiešame. Pridáme 3 surové vajcia, múku so strúhankou a dobre premiešame. Najlepšie rukou. Ja som použila celozrnnú múku.
- Formu si vyložíme dookola slaninkou. V mojom prípade je to šunkové mäsko.
- Na dno dáme trocha mletého mäsa, na to poukladáme dookola uvarené vajcia.
- A zakryjeme ich opäť mäsom.
- Vrch prekryjeme slaninkou, párkrát buchneme o stôl, aby mäsko dobré sadlo a dáme upiecť. Pečieme 80 minút na 200 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
- Dobrú chuť.