Veľkonočná cvikla
Autor receptu: alextv
Ďaľší príspevok k Zemplínskej Veľkej noci...
10 porcií |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Červenú a bielu repu uvaríme do mäkka a postrúhame na jemnom strúhadle. Chren očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Aby sme veľmi neplakali pri strúhaní chrenu, tak mám dve rady:
1. ak dáme chren na chvíľu do mrazničky, tak nás oči tak páliť nebudú
2. môžeme použiť sterilizovaný chren z obchodu.
Repy a chren spolu zmiešame, trocha osolíme a pridáme ocot podľa chuti. Veľkonočná cvikla by mala byť sladká a ostrá, nie slaná a kyslá. Ak nemáme bielu, teda cukrovú repu, tak ju nahradíme väčším množstvom kryštálového cukru .