Veľkonočná cvikla

alextvAlextv, 44 ročný muž, Trebišov, 7. apríla 2010 17:23
Ďalšie jeho recepty »

Veľkonočná cviklaFoto: alextv

Ďaľší príspevok k Zemplínskej Veľkej noci...

10
porcií
10 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Červenú a bielu repu uvaríme do mäkka a postrúhame na jemnom strúhadle. Chren očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Aby sme veľmi neplakali pri strúhaní chrenu, tak mám dve rady: 1. ak dáme chren na chvíľu do mrazničky, tak nás oči tak páliť nebudú 2. môžeme použiť sterilizovaný chren z obchodu. Repy a chren spolu zmiešame, trocha osolíme a pridáme ocot podľa chuti. Veľkonočná cvikla by mala byť sladká a ostrá, nie slaná a kyslá. Ak nemáme bielu, teda cukrovú repu, tak ju nahradíme väčším množstvom kryštálového cukru .

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist