Veľkonočná cvikla

Veľkonočná cvikla
Foto: alextv
alextvAlextv, recept pridal: 7. apríla 2010 17:23Ďalšie jeho recepty

Ďaľší príspevok k Zemplínskej Veľkej noci...

Suroviny

10
porcií
10
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Červenú a bielu repu uvaríme do mäkka a postrúhame na jemnom strúhadle. Chren očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Aby sme veľmi neplakali pri strúhaní chrenu, tak mám dve rady: 1. ak dáme chren na chvíľu do mrazničky, tak nás oči tak páliť nebudú 2. môžeme použiť sterilizovaný chren z obchodu. Repy a chren spolu zmiešame, trocha osolíme a pridáme ocot podľa chuti. Veľkonočná cvikla by mala byť sladká a ostrá, nie slaná a kyslá. Ak nemáme bielu, teda cukrovú repu, tak ju nahradíme väčším množstvom kryštálového cukru .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kuchtik, 7. apríla 2010 o 22:29
    cviklu miluje aj moja rodina na všetky možné spôsoby, jeden prikladám:
    cviklu uvaríme najlepšie v músovom vývare, ošúpeme, nastrúhame najlepšie na tenučké plátky/strúham na WS strúhadle/, poukladám na tanier, zmiešam olivový olej, trošku soli, cukru /medu/ a ocot balsamico /môže byť aj hotový dresing balsamico/ pokvapkám tým cviklu, výborná príloha k mäsu - voláme ju cvikla proschuto


  • kuchtik, 7. apríla 2010 o 22:30
    prepáčte preklep mäsový vývar


  • marca, 8. apríla 2010 o 06:43
    takto cviklu robim aj ja, dam do pohára a chladničky, vydrži bez sterilizácie dosť dlho. takuto cviklu mame všetci radi a varim ju počas celého roka, výborna príloha k všetkému.


  • hanina, 8. apríla 2010 o 07:39
    Podobnú cviklu robím aj ja ale bez bielej repy. Tá sa dá kúpiť?


  • hannah22, 8. apríla 2010 o 09:59
    to isté robievam, aj cez rok ,ale pridávam korenie anýz do nálevu a bez repy... :))


  • evusik, 8. apríla 2010 o 11:09
    u nás sa cvikla zavára každý rok a na viac spôsobov, aj s chrenom aj bez chrenu, ale s repou to počujem prvý krát, ak zoženiem repu tak to určite vyskúšam, vyzerá to dobre :-)


  • torticka, 8. apríla 2010 o 17:11
    Keď sme robili cviklu, tak sme ju uvarili, dali nastrúhaný chren, ocot,cukor. Všetko podľa chuti. Chrenu sme dali veľa, aby bola dobre štipľavá.


  • cistinka, 8. apríla 2010 o 21:38
    Tá biela cukrová repa....to je kvaka? Neviem o aký druh ide....môžeš prosím vysvetliť a kde sa to dá teraz zohnať.....mala by som chuť to spraviť....vďaka


  • alextv, 9. apríla 2010 o 19:53
    Ahoj Cistinka, cukrová repa je obyčajná biela repa z ktorej sa vyrába cukor...alebo sa s ňou krmia domáce zvieratka, v obhcode ju zoženieš len náhodou ja ju stále zoženiem od kamarátov z dediny...


  • sestricka126, 11. apríla 2011 o 17:34
    no super este ze tu u nas viem kupit cukrovu repu :D dufam ze sa mi podari ukladam :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist