Veľkonočná cvikla

Veľkonočná cvikla
Foto: alextv
alextvAlextv, recept pridal: 7. apríla 2010 17:23Ďalšie jeho recepty

Ďaľší príspevok k Zemplínskej Veľkej noci...

Suroviny

10
porcií
10
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Červenú a bielu repu uvaríme do mäkka a postrúhame na jemnom strúhadle. Chren očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Aby sme veľmi neplakali pri strúhaní chrenu, tak mám dve rady: 1. ak dáme chren na chvíľu do mrazničky, tak nás oči tak páliť nebudú 2. môžeme použiť sterilizovaný chren z obchodu. Repy a chren spolu zmiešame, trocha osolíme a pridáme ocot podľa chuti. Veľkonočná cvikla by mala byť sladká a ostrá, nie slaná a kyslá. Ak nemáme bielu, teda cukrovú repu, tak ju nahradíme väčším množstvom kryštálového cukru .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kuchtik, 7. apríla 2010 o 22:29
    cviklu miluje aj moja rodina na všetky možné spôsoby, jeden prikladám:
    cviklu uvaríme najlepšie v músovom vývare, ošúpeme, nastrúhame najlepšie na tenučké plátky/strúham na WS strúhadle/, poukladám na tanier, zmiešam olivový olej, trošku soli, cukru /medu/ a ocot balsamico /môže byť aj hotový dresing balsamico/ pokvapkám tým cviklu, výborná príloha k mäsu - voláme ju cvikla proschuto


  • kuchtik, 7. apríla 2010 o 22:30
    prepáčte preklep mäsový vývar


  • marca, 8. apríla 2010 o 06:43
    takto cviklu robim aj ja, dam do pohára a chladničky, vydrži bez sterilizácie dosť dlho. takuto cviklu mame všetci radi a varim ju počas celého roka, výborna príloha k všetkému.


  • hanina, 8. apríla 2010 o 07:39
    Podobnú cviklu robím aj ja ale bez bielej repy. Tá sa dá kúpiť?


  • hannah22, 8. apríla 2010 o 09:59
    to isté robievam, aj cez rok ,ale pridávam korenie anýz do nálevu a bez repy... :))


  • evusik, 8. apríla 2010 o 11:09
    u nás sa cvikla zavára každý rok a na viac spôsobov, aj s chrenom aj bez chrenu, ale s repou to počujem prvý krát, ak zoženiem repu tak to určite vyskúšam, vyzerá to dobre :-)


  • torticka, 8. apríla 2010 o 17:11
    Keď sme robili cviklu, tak sme ju uvarili, dali nastrúhaný chren, ocot,cukor. Všetko podľa chuti. Chrenu sme dali veľa, aby bola dobre štipľavá.


  • cistinka, 8. apríla 2010 o 21:38
    Tá biela cukrová repa....to je kvaka? Neviem o aký druh ide....môžeš prosím vysvetliť a kde sa to dá teraz zohnať.....mala by som chuť to spraviť....vďaka


  • alextv, 9. apríla 2010 o 19:53
    Ahoj Cistinka, cukrová repa je obyčajná biela repa z ktorej sa vyrába cukor...alebo sa s ňou krmia domáce zvieratka, v obhcode ju zoženieš len náhodou ja ju stále zoženiem od kamarátov z dediny...


  • sestricka126, 11. apríla 2011 o 17:34
    no super este ze tu u nas viem kupit cukrovu repu :D dufam ze sa mi podari ukladam :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist