Veľkonočná baba

Veľkonočná baba
Foto: matus113
matus113Matus113, recept pridal: 22. apríla 2010 17:40Ďalšie jeho recepty

Pre tých, čo majú radi klasiku.


Suroviny

60
minút
príprava
20-25
minút
na 200-220 °C

Postup prípravy receptu

1

Ako prvé si nakrájame rožky, ale končeky z rožkov dáme preč. Petržlenovú vňať si pokrájame na drobno. Údené mäso si nakrájame na pláty a potom na kocky. Rozbijeme si 10 vajec, ale oddelíme si žĺtky od bielkov.

2

Pokrájané rožky zalejeme vývarom a polejeme mliekom, aby rožky boli polo mäkké. Zaliate rožky poriadne premiešame. Do zmesi rožkov pridáme nakrájanú pretržlenovú vňaťku a znova dobre premiešame.

3

Do žĺtkov pridáme trošku korenia a soli, dobre zamiešame a vylejeme na rožky a znova zamiešame. Do zmesi pridáme na kocky nakrájané údené mäso a znova dobre premiešame. Do bielkov pridáme trošku soli a vyšľaháme tuhý sneh.

4

Úplne celý plech si vymastíme masťou. Do zmesi rožkov, vňaťky, žĺtkov a údeného mäsa vložíme vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Potom zmes rozložíme po celom plechu. Plech vložíme do rozohriatej trúby na 200-220 stupňov na 20-25 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    honestka, 23. apríla 2010 o 21:36
    Matus, ako ste spokojni s tym keramickym nozom?


  • Vymazať

    gabili, 24. apríla 2010 o 19:16
    perfektné video a určite vyskúšam


  • Vymazať

    retig, 25. apríla 2010 o 00:03
    Obmena receptu - neveľkonočná baba, teda veľkonočná baba po ozdravovacej kúre.
    Namiesto 10 vajec 4, namiesto údeného mäsa mrazenú zeleninu (udusenú, ochutenú). Príloha šalát z čerstvej zeleniny.


  • Vymazať

    dedoivan, 25. apríla 2010 o 12:50
    Lepšie je to v pôvodnom znení. Chutí výborne.


  • Vymazať

    patineuse, 12. septembra 2010 o 20:42
    mňam, hneď by som si dala, robievame aj my :o)


  • Vymazať

    tananaomi, 10. januára 2011 o 13:07
    Výborná výborná výborná, dnes ju máme na obed :) Ďakujem za recept :) vyskúšam aj ďalšie


  • Vymazať

    valeri, 22. apríla 2011 o 13:05
    robievam niečo podobné, je to fakt výborné jedlo, aj zajtra ju idem znovu urobiť.


  • Vymazať

    joy, 15. apríla 2014 o 11:11
    Vyborna baba ale je chutnejsia ked pridate cerstve udene, nemusi byt tolko



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist