Veľkonočná baba

Veľkonočná baba
Foto: matus113
matus113Matus113, 38 ročný muž, Trenčín, recept pridal: 22. apríla 2010 17:40Ďalšie jeho recepty

Pre tých, čo majú radi klasiku.


Suroviny

60
minút
príprava
20-25
minút
na 200-220 °C

Postup prípravy receptu

1

Ako prvé si nakrájame rožky, ale končeky z rožkov dáme preč. Petržlenovú vňať si pokrájame na drobno. Údené mäso si nakrájame na pláty a potom na kocky. Rozbijeme si 10 vajec, ale oddelíme si žĺtky od bielkov.

2

Pokrájané rožky zalejeme vývarom a polejeme mliekom, aby rožky boli polo mäkké. Zaliate rožky poriadne premiešame. Do zmesi rožkov pridáme nakrájanú pretržlenovú vňaťku a znova dobre premiešame.

3

Do žĺtkov pridáme trošku korenia a soli, dobre zamiešame a vylejeme na rožky a znova zamiešame. Do zmesi pridáme na kocky nakrájané údené mäso a znova dobre premiešame. Do bielkov pridáme trošku soli a vyšľaháme tuhý sneh.

4

Úplne celý plech si vymastíme masťou. Do zmesi rožkov, vňaťky, žĺtkov a údeného mäsa vložíme vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Potom zmes rozložíme po celom plechu. Plech vložíme do rozohriatej trúby na 200-220 stupňov na 20-25 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    honestka, 23. apríla 2010 o 21:36
    Matus, ako ste spokojni s tym keramickym nozom?


  • Vymazať

    gabili, 24. apríla 2010 o 19:16
    perfektné video a určite vyskúšam


  • Vymazať

    retig, 25. apríla 2010 o 00:03
    Obmena receptu - neveľkonočná baba, teda veľkonočná baba po ozdravovacej kúre.
    Namiesto 10 vajec 4, namiesto údeného mäsa mrazenú zeleninu (udusenú, ochutenú). Príloha šalát z čerstvej zeleniny.


  • Vymazať

    dedoivan, 25. apríla 2010 o 12:50
    Lepšie je to v pôvodnom znení. Chutí výborne.


  • Vymazať

    patineuse, 12. septembra 2010 o 20:42
    mňam, hneď by som si dala, robievame aj my :o)


  • Vymazať

    tananaomi, 10. januára 2011 o 13:07
    Výborná výborná výborná, dnes ju máme na obed :) Ďakujem za recept :) vyskúšam aj ďalšie


  • Vymazať

    valeri, 22. apríla 2011 o 13:05
    robievam niečo podobné, je to fakt výborné jedlo, aj zajtra ju idem znovu urobiť.


  • Vymazať

    joy, 15. apríla 2014 o 11:11
    Vyborna baba ale je chutnejsia ked pridate cerstve udene, nemusi byt tolko



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist