Veľhory (fotorecept)

Autor receptu: adeja

Jednoznačne TOP karamelový zákusok :) Vyskúšajte !

15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ceru rozpustíme vo vode
  2. Po rozpustení, keď nám to začne vrieť pridáme múku a vytvoríme hustú kašu. Stále miešame !
  3. Kašu necháme úplne vychladnúť a postupne zašľahávame vajcia, po jednom. Vznikne nám takéto cesto
  4. Cesto si rozdelíme na dve časti, prvú natrieme na plech ale pozor, nie ako obyčajne, ale na spodok plechu. Takže ho obrátime, klasicky vymastíme a pomúčime a rozotrieme cesto. Pečieme 15 minút pri 200°C, počas pečenia rúru neotvárajte, aby sa vám spravili pekné "veľhory". Po upečení to vyzerá takto
  5. Plnku pripravíme nasledovne : Skaramelizujeme cukor
  6. Pridáme doň vodu, zamiešame a pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali zlaté klasy a žĺtka.
  7. Varíme ako puding, až kým nám nevznikne hustá kaša. Necháme vychladnúť a keď bude studená, zamiešame do toho celú heru. Vznikne nám jemná krémová plnka, ktorú natrieme na prvý upečený plát
  8. Prikryjeme druhým plátom, dozdobíme čokoládou a veľhory sú na svete ;)