Veľhory (fotorecept)
Autor receptu: adeja
Jednoznačne TOP karamelový zákusok :) Vyskúšajte !
Postup
- Ceru rozpustíme vo vode
- Po rozpustení, keď nám to začne vrieť pridáme múku a vytvoríme hustú kašu. Stále miešame !
- Kašu necháme úplne vychladnúť a postupne zašľahávame vajcia, po jednom. Vznikne nám takéto cesto
- Cesto si rozdelíme na dve časti, prvú natrieme na plech ale pozor, nie ako obyčajne, ale na spodok plechu. Takže ho obrátime, klasicky vymastíme a pomúčime a rozotrieme cesto. Pečieme 15 minút pri 200°C, počas pečenia rúru neotvárajte, aby sa vám spravili pekné "veľhory". Po upečení to vyzerá takto
- Plnku pripravíme nasledovne : Skaramelizujeme cukor
- Pridáme doň vodu, zamiešame a pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali zlaté klasy a žĺtka.
- Varíme ako puding, až kým nám nevznikne hustá kaša. Necháme vychladnúť a keď bude studená, zamiešame do toho celú heru. Vznikne nám jemná krémová plnka, ktorú natrieme na prvý upečený plát
- Prikryjeme druhým plátom, dozdobíme čokoládou a veľhory sú na svete ;)