Plnené bravčové karé

Vejár z bravčového karé (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na plnku použila neúdenú domácu klobásu.

6
porcií
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové karé som umyla osušila.
  2. Nakrájala som ho na rovnako široké pásy, ale celkom som ho neprekrojila, nechala som 3 cm neprekrojené mäso.
  3. Na plnenie použijem domácu neúdenú klobásu, veď napokon aj to je mleté mäso.
  4. Odstránim z nej črievko a získanú masu som zmiešala s vyžmýkaným pol rohlíkom, bála som sa, že sa mi hmota rozpadne.
  5. Do každého otvoru som vložila plnku a dobre potlačila až na spodok, aby sa plnka všade dostala a celé som zviazala pevne kuchynským špagátom.
  6. Na panvici som nechala rozohriať masť a mäso som nechala sprudka zatiahnúť. S mäsom som už nehýbala, pridala som k nemu cibuľu a cesnak, posypala rascou, mletou paprikou, mletým korením, osolila a podliala hovädzím vývarom. Pod pokrievkou som mäso dusila 50 minút, občas polievala vývarom.
  7. Hotové mäso som vyložila na dosku a nechala odpočívať 15 minút, potom som odstránila špagáty.
  8. Zo zvedavosti som nakrojila prvý plátok, ako to vyzerá a či sa podobá na recept od priateľky. Krájame presne opačne ako bolo mäso plnené.
  9. A potom už pokojne nakrájala všetko. Recept splnil moje očakávanie
  10. Hotové jedlo som podávala s dusenou ryžou a uhorkovým šalátom. Pod mäso som dala šťavu z výpeku. Prajem vám dobrú chuť.