Plnené bravčové karé
Vejár z bravčového karé (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na plnku použila neúdenú domácu klobásu.
6 porcií |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové karé som umyla osušila.
- Nakrájala som ho na rovnako široké pásy, ale celkom som ho neprekrojila, nechala som 3 cm neprekrojené mäso.
- Na plnenie použijem domácu neúdenú klobásu, veď napokon aj to je mleté mäso.
- Odstránim z nej črievko a získanú masu som zmiešala s vyžmýkaným pol rohlíkom, bála som sa, že sa mi hmota rozpadne.
- Do každého otvoru som vložila plnku a dobre potlačila až na spodok, aby sa plnka všade dostala a celé som zviazala pevne kuchynským špagátom.
- Na panvici som nechala rozohriať masť a mäso som nechala sprudka zatiahnúť. S mäsom som už nehýbala, pridala som k nemu cibuľu a cesnak, posypala rascou, mletou paprikou, mletým korením, osolila a podliala hovädzím vývarom. Pod pokrievkou som mäso dusila 50 minút, občas polievala vývarom.
- Hotové mäso som vyložila na dosku a nechala odpočívať 15 minút, potom som odstránila špagáty.
- Zo zvedavosti som nakrojila prvý plátok, ako to vyzerá a či sa podobá na recept od priateľky. Krájame presne opačne ako bolo mäso plnené.
- A potom už pokojne nakrájala všetko. Recept splnil moje očakávanie
- Hotové jedlo som podávala s dusenou ryžou a uhorkovým šalátom. Pod mäso som dala šťavu z výpeku.
Prajem vám dobrú chuť.