Vegetky

matus113 - fotkamatus113, 18. decembra 2011
Vegetky
Foto: matus113

Vhodné na silvestrovský stôl.

100 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
100 ml
1 KL
125 g
1 KL
150 g strúhaný
125 g
2 KL




Postup

  1. 1

    Do misy dáme 250 g polohrubej múky, 100 ml mlieka, 1 malú lyžičku sódy bikarbony a 125 g masla postrúhame, aby sa cesto lepšie vypracovávalo.

  2. 2

    Plnka- do misy dáme 150 g postrúhaneho eidamu, 2 malé lyžičky červenej papriky a 125 g masla opäť postrúhame kvôli lepšiemu vypracovávaniu. Vypracované cesto a plnku rozdelíme na približne 3 rovnaké časti.

  3. 3

    Prvú časť cesta vyvaľkáme a naň rozotrieme prstami plnku. Cesto potom stočíme na roládu, ktorú zabalíme do fólie a dáme buď na 1 deň do chladničky alebo na hodinu do mrazničky. Takto postupujeme aj s ostatnými dvomi časťami.

  4. 4

    Stuhnuté rolády pokrájame na kolieska a poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie. Posypeme vegetou, rascou a dáme piecť na 160 stupňov na 20 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
hubata
Vegetu neľúbim, ale receptík je to šikovný, rýchly. Slaných drobných koláčikov sa počas roka veľa minie, ste šikovní mladí ľudia: aj pekné video, aj popis zrozumiteľný.
Vymazať
anina43
Vegetky pekávam, veľmi chutné pečivko aj vyzerá veľmi pekne, vegetu si ešte premeliem na jemno, na pečivo dám len naozaj medzi prsty ako sa vraví, ona ho ozvláštni a dodá mu neopakovateľnú príchuť. recept je veľmi dobre spracovaný, video pomôže aj začiatočníkom, aj skúseným kuchárkam, chválim. kto nemá rád rascu, môže ozdobiť ľan. semiačkom a kto neznáša vegetu, môže použiť gril. korenie podľa vlastnej chuti ale len štipku, na ozvláštnenie .
Vymazať
maorka
mňamky, mňam.. akurát som dokončila medové pláty a som z toho "sladká "aj za ušami ....zišlo by sa niečo slané... preto som tu a ajhľa už to mám!!!!!!!!!! díky za receptík.. . ja si myslím že sa to minie skôr než tie sladké koláčiky- aspoň u nás....
Vymazať
lia66
Takéto robím, ale z lístkového...a s inou príchuťou-vegetové moc nemusíme. Ale sa vydarili-krásne sú!
Vymazať
mooncika89
tieto vegetky robi aj priatelova maminka....su vyborne, pridavam si do KK :). akurat ona ich robi este trochu tensie......akonahle sa daju do misky len sa tak zaprasi po nich. Pekny zrozumitelny recept :) dakujem
Vymazať
macapaca
ahojky, racept ma velmi potešil, na Silvestra sme išli k známym a tešila som sa, že ich urobím. Aj sa tak stalo, recept je veľmi jednoduchý ale nikto ich nejedol. Boli veľmi mastné a to tam boli iní jedáci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nakoniec som ich vyhodila.
Vymazať
mama3chlapov
Macapaca a to bol presne tento recept? Boli moc mastné? Mne sa tiež zdá pol masla do plnky dosť veľa. Rada by som ich vyskúšala, ale nerada vyhodila. Tak napíšte niekto ako sa vám tieto podarili? Recept je jednoduchy a pekne spracovaný.
Vymazať
macapaca
Áno, išla som presne podľa receptu. Tiež sa mi zdal jednoduchý a aj je. Bola to chvíľa ,ale nestálo to za to. Som zvedavá na Tvoj názor ak ich urobíš. Upravila by som si plnku, nedala toľko masla. Ak ich urobíš, daj vedieť.
Vymazať
evusik
ja vegetky robím už možno aj 20 rokov, pravda max. raz do roka, ale mastné nie sú, myslím, že celý problém je v tom, že cesto sa musí vyvaľkať úplne na tenúčko a aj plnka sa natrie len celkom tenká vrstvička, nie prstami halabala, ale pekne nožíkom alebo stierkou rovnomerne rozotrieť. Kolieska sa musia krájať celkom tenučké. Podľa doby pečenia sa mi to tiež nezdá, tu je až 20 minút. Ja mám za 20 minút upečené 3-4 plechy. Vegetky majú byť tenučké a chrumkavé.
Môj recept je podobný ako tento, akurát sa mi zdá, že toto je polovičná dávka, ja robím z 500g múky.

 varecha.pravda.sk/recepty/vegetky-fotorecept/10255-recept...
Vymazať
skye
Ja velmi doma nevypekam preto sa chcem spytat, nie je tam vela masla?
Chcela by som ich vyskusat na Silvestra, ale sme iba 2 tak zrejme budem robit z polovicnej davky....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia