Vegetariánske pizza fornetti

babsicok - fotkababsicok, 13. apríla 2014
Vegetariánske pizza fornetti
Foto: babsicok

Videla som zopár receptov na pizzove fornetti no upravila som si ho trošku podľa seba a chuťovo sa nelíšia od originálu :) Vyšlo mi Zobraziť celý popisVidela som zopár receptov na pizzove fornetti no upravila som si ho trošku podľa seba a chuťovo sa nelíšia od originálu :) Vyšlo mi z cesta 12 kusov trojuholníčkou a zmizli do pár minút. Takže ak ste fanúšikmi fornettov tak ako ja treba to všetko násobiť minimálne dvoma ;)

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

259 g (z obchodu)
1/2 ks
1 strúčik
2 ks
2 PL
4 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si plnku. Cibuľu nakrájame na kocky, cesnak rozkrojíme a dáme do kuchynského robota. Pridáme tavený syr, kečup, rajčinovú pastu a mixujeme až kym nám plnka sa pekne premieša a vznikne z toho ako keby jemná pomazánka. Pridáme pizza korenie a na jemno nastrúhaný syr čedar.

  2. 2

    Keď máme plnku hotovú, pripravíme si cesto. Ja som použila hotové už vyvaľkané lístkové cesto z Billy. Nanesieme plnku do stredu a uhladime. Preložíme jeden okraj cesta tak aby nám zakryl plnku a ešte raz tak aby nám spoj ostal naspodu.

  3. 3

    Potrieme šulec vajíčkom a spravíme po celom povrchu zárezy. Keď máme hotovo krájame z cesta malé trojuholníky. (Odporúčam zúbkový nôž). Trojuholníčky dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 12-15 minút pri teplote 200 stupňov

Diskusia k receptu

aleana
Kde sa da kupit paradajkova pasta? Ako je to balene,v krabicke, v kelimku...?
babsicok
@aleana paradajková pasta je zvyčajne v tube, volá sa to aj passata :) V obchodoch to bežne dostať
kimlo
Býva aj tetrapaku, v Bille kúpiš Passata di Pomodoro, je to rajčinové pyré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia