Francúzske zemiaky
Vegetariánske francúzske zemiaky
Autor receptu: erikapasinska
Vegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla
prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde
bolo skvelé všetko jedlo :-) Trochu upravenú verziu
môžete ochutnať aj vy.
4 porcie |
45 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, po uvarení ošúpeme a nakrájame na šalátovom krájači. Údené tofu nakrájame do misky na malé kocky, nalejeme naň sójovú omáčku. Na hrubú panvicu dáme zohriať olej, pridáme marinované tofu, trochu ho opražíme a pridáme k zemiakom. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Všetko spolu dochutíme soľou a korením.
- Celú zmes dáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Zalejeme rozmiešanou smotanou s vajíčkami. Trochu premiešame zvrchu vidličkou, aby sa smotana dostala viac medzi zemiaky.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30 - 40 minúť.