Francúzske zemiaky

Vegetariánske francúzske zemiaky

Autor receptu: erikapasinska

Vegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo skvelé všetko jedlo :-) Trochu upravenú verziu môžete ochutnať aj vy.

4
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, po uvarení ošúpeme a nakrájame na šalátovom krájači. Údené tofu nakrájame do misky na malé kocky, nalejeme naň sójovú omáčku. Na hrubú panvicu dáme zohriať olej, pridáme marinované tofu, trochu ho opražíme a pridáme k zemiakom. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Všetko spolu dochutíme soľou a korením.
  2. Celú zmes dáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Zalejeme rozmiešanou smotanou s vajíčkami. Trochu premiešame zvrchu vidličkou, aby sa smotana dostala viac medzi zemiaky.
  3. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30 - 40 minúť.