Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky

Vegetariánske francúzske zemiaky

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 5. decembra 2017

Vegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo skvelé všetko jedlo :-) Trochu upravenú verziu môžete ochutnať aj vy. Zobraziť celý popisVegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo skvelé všetko jedlo :-) Trochu upravenú verziu môžete ochutnať aj vy.

4
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks
300 ml (alebo smotanový jogurt)
3 ks
2 PL
 (horčičné semeno, rasca, koriander)




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, po uvarení ošúpeme a nakrájame na šalátovom krájači. Údené tofu nakrájame do misky na malé kocky, nalejeme naň sójovú omáčku. Na hrubú panvicu dáme zohriať olej, pridáme marinované tofu, trochu ho opražíme a pridáme k zemiakom. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Všetko spolu dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Celú zmes dáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Zalejeme rozmiešanou smotanou s vajíčkami. Trochu premiešame zvrchu vidličkou, aby sa smotana dostala viac medzi zemiaky.

  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30 - 40 minúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia