Vegetariánske čili s bulgurom

Autor receptu: becky

Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso. Zvládne aj začiatočník.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si uvaríme bulgur podľa návodu. Zatiaľ si nakrájame zeleninu. Cibuľu a cesnak na drobno, papriku a mrkvu na kocky. Môžete použiť aj hríby, cukinu alebo baklažán.
  2. Rozohrejeme panvicu a na oleji do mäkka orestujeme pripravenú zeleninu. Posolíme a okoreníme drvenou rascou (1-2 ČL), sladkou paprikou (1-2 ČL), štipľavou paprikou/čili (drvené, susené alebo čerstvé podľa chuti).
  3. Keď je zelenina mäkká pridáme uvarený bulgur, zcedenú fazuľu a zalejeme paradajkovým pretlakom. Ja osobne preferujem drvené paradajky.
  4. Privedieme do varu a potom necháme variť na miernom ohni 10-20 minút až dokým sa nevyparí voda.
  5. Servírujeme v miske, posypeme nastrúhaným syrom a podľa chuti/štipľavosti s bielym jogurtom. Dobrú chuť.