Vegetariánske čili s bulgurom
Autor receptu: becky
Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso.
Zvládne aj začiatočník.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si uvaríme bulgur podľa návodu. Zatiaľ si nakrájame zeleninu. Cibuľu a cesnak na drobno, papriku a mrkvu na kocky. Môžete použiť aj hríby, cukinu alebo baklažán.
- Rozohrejeme panvicu a na oleji do mäkka orestujeme pripravenú zeleninu. Posolíme a okoreníme drvenou rascou (1-2 ČL), sladkou paprikou (1-2 ČL), štipľavou paprikou/čili (drvené, susené alebo čerstvé podľa chuti).
- Keď je zelenina mäkká pridáme uvarený bulgur, zcedenú fazuľu a zalejeme paradajkovým pretlakom. Ja osobne preferujem drvené paradajky.
- Privedieme do varu a potom necháme variť na miernom ohni 10-20 minút až dokým sa nevyparí voda.
- Servírujeme v miske, posypeme nastrúhaným syrom a podľa chuti/štipľavosti s bielym jogurtom. Dobrú chuť.