Vegetariánska kelová roláda

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 12. novembra 2012

Tento krát niečo pre vyznávačov vegetariánstva. Syn je zarytý vegetarián, vždy keď príde na návštevu snažím sa ho niečím „zeleným“ prekvapiť. Tento krát to Zobraziť celý popisTento krát niečo pre vyznávačov vegetariánstva. Syn je zarytý vegetarián, vždy keď príde na návštevu snažím sa ho niečím „zeleným“ prekvapiť. Tento krát to bola kelová roláda. Je s tým trochu viac roboty, ale čo otec neurobí pre syna.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

12 ks
300 ml
200 g
1 ks
300 ml
200 ml
100 g
3 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ingrediencií je pomerne dosť, spokojne môžete niečo vynechať (okrem kelu – inak by to nebola kelová roláda) alebo naopak niečo pridať. Ja som to nepreháňal s koreninami - použil som len soľ. Pýta sa tam čierne korenie, trochu majoránu a čili.

    Vegetariánska kelová roláda - obrázok 1
  2. 2

    Do zeleninového vývaru (bujónu) namočíme na pár hodín ovsené vločky. Je dobré namočiť ich aj deň dopredu. Pridáme postrúhaný syr, rukolu, dochutíme a prehrejeme. Vznikne nám hustá ovsená kaša.

    Vegetariánska kelová roláda - obrázok 2
  3. 3

    Potom si pripravíme hríby – jednoducho podusiť na cibuľke . V rámci šetrenia v tom istom hrnci uvaríme klasické lečo s vajcom. Obe ingrediencie odložíme a necháme vychladnúť.

    Vegetariánska kelová roláda - obrázok 3
  4. 4

    V parnom hrnci naparíme kelové listy a mrkvu. Alebo to jednoducho uvarte v slanej vode. Je dobré vykrojiť z kelu časť tvrdých stoniek – lepšie sa bude roláda zakrúcať.

    Vegetariánska kelová roláda - obrázok 4
  5. 5

    Listy poukladáme na alobal a začneme vrstviť: vločky, lečo, mrkvu, hríby

    Vegetariánska kelová roláda - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec polejeme smotanou v ktorej rozšľaháme jedno vajce.

    Vegetariánska kelová roláda - obrázok 6
  7. 7

    Zatočíme do alobalu a necháme zapiecť cca. 30 min. pri 200 stupňoch.

    Vegetariánska kelová roláda - obrázok 7
  8. 8

    Necháme trochu vychladnúť – lepšie sa bude krájať. Podávame so zemiakovým pyré alebo aj bez – koniec koncov sú tam vločky.

    Vegetariánska kelová roláda - obrázok 8

Diskusia k receptu

dajanca
vďaka za recept, tiež mám v rodine dvoch vegetariánov, určite využijem
:-)
rea1
to lečo sa mi tam páči, zaujímavý nápad. ja do takýchto nemäsových rolád nedávam vločky ale sójovú drvinu namočenú (predvarenú) v zeleninovom alebo hubovom bujóne. vyskúšam aj s vločkami, tie mám rada. a synovi do listov zamontujem mleté mäso, keď už bez neho nemôže žiť. :-))
nonna
ÚŽAS!!!!! Niečo pre mňa. Nie je tam toho mnoho, žiadne strachy, aj ja som robila štrúdľu s mnohými surovinami a bola fajn. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko /najmä pre mojich Američanov, tí sa chytajú takýchto recepisov/.
nonna
Ále, dobrý máš názov. Ja som tú šeckú zeleninu a jablká a už ani neviem, čo som tam všetko namixovala, zavinula do lístkového cesta. Ty to máš v kelových listoch, tak je to OK. I keď, vtipnosť v tom názve by bola.
frezia68
Nie som vegetariánka,ale kel a to ostatné si dobre skombinoval,vyskúšam.Ale asi pridám trocha mletého mäsa miesto hríbov :-) nevadí?
rybarkuchar
@frezia68 pridaj, určite nič nepokazíš. Možno by stálo v prípade kombinácie s mletým mäsom vymeniť poradie. Na spodok dať mäso a kelové listy zarolovať do vnútra. Ale to by už bolo niečo ako fašírka.
frezia68
Veď ja to len postraším,ako Ty hríbami....máš dobré nápady.
nonna
Podávam správu, že Tvoja roláda mala úspech v Kanade, tam ju aj určite oprobírujú, v USA a Espani. Takže, GRATULÁCIA!!!!!
nonna
Jéj, ber ma so sebou.Trošku kecnúť po espaňolsky viem.....A kamže, ak to nie je tajnosť,. Dakde rybárčiť? Počkaj, pôjdem na fejs a dám Ti presne meno i miesto....môžeš verifikovať. :)
nonna
Takže pre tú srandu - Marfian Chouciňo, Madrid, ale pochádza z rovníkovej Guinei. Nebola by tam nezaujímavá rybačka? Že?
rybarkuchar
Tak do Guinei na rybačku? Nedal by som si otrhnúť rukáv. Idem do Španielska na Rio Ebro, skúsiť nejaké sumce alebo zubáče. Marfiana asi nestihnem, je od ruky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia