kapustnica

Vegetariánska kapustnica

Autor receptu: mitzy

Vegetariánska kapustnica u nás nesmie chýbať na vianočnom stole. Ale rada ju pripravím aj iný chladný deň v zime. Mám ju rada hustú a plnú chutí.

6
porcií

Postup

  1. Slivky a hríby namočíme do misiek. Na oleji popražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú poprášime červenou mletou paprikou. Pridáme kyslú kapustu, čierne korenie, bobkový list a zalejeme vodou. Varíme pod pokrievkou. Kapustu pod chvíľou skontrolujeme, ako mäkne a dolievame odparenú vodu. Keď je kapusta zmäknutá, pridáme pokrájanú mrkvu a zemiaky, sójové kocky, alebo nudličky, scedené slivky a hríby. Osolíme, pridáme mletú rascu, cukor a ďalej varíme. Ku koncu varenia ešte pridáme červenú mletú papriku na farbu. Hotovú kapustnicu podávame s chlebíkom. Druhý deň je ešte lepšia. Tretí deň už nie je :)
  2. Dobrú chuť!