Tofu hotdog

Vegánsky hotdog po taliansky

Autor receptu: lunter

2
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v studenej vode. Následne z nich ľahko stiahneme šupku.
  2. Očistený cesnak nakrájame na drobno a restujeme na rozohriatom olivovom oleji na panvici. Očistené paradajky nakrájame na kocky a pridáme k cesnaku. Keď sú takmer mäkké, pridáme k nimi polovicu bazalky, soľ, mleté čierne korenie a sušené oregano. Hotovú zmes odstavíme zo sporáka.
  3. Medzitým si ugrilujeme dva párky na grile alebo grilovacej panvici. Tofu párky grilujeme asi 10 minút, kým jemne nezhnednú.
  4. Šampiňóny ošúpeme, nakrájame a zľahka opečieme na panvici s kvapkou olivového oleja kým nezmäknú.
  5. Pečivo z jednej strany nakrojíme, dáme doň zmes paradajok, grilovaný tofu párok, šampiňóny a zvyšok na jemno nakrájanej bazalky. Na záver môžeme na suchej panvici opiecť slnečnicové semienka a posypať nimi hotdogy.