Špaldové pirohy

Vegánske špaldové pirohy

Autor receptu: lunter

2
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké cesto a odložíme do chladničky.
  2. Tofu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nakrájame na drobné kocky, ktoré neskôr opražíme. Druhú polovicu tofu rozmrvíme a zmiešame so sojakrémom. Do zmesi pridáme soľ, mleté čierne korenie, pažítku a tymian. Premiešame.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm. Formičkou alebo tenkým pohárom vykrojíme z cesta kruhy. Do stredu dáme lyžičku plnky. cesto preložíme a okraje zatlačíme.
  4. Cibuľku nadrobno nakrájame a spolu s kockami tofu opražíme na troche oleja. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode približne 5 - 7 minút. Servírujeme s opraženou cibuľkou, tofu a čerstvými bylinkami.