Špaldové pirohy
Vegánske špaldové pirohy
Autor receptu: lunter
2 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké cesto a odložíme do chladničky.
- Tofu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nakrájame na drobné kocky, ktoré neskôr opražíme. Druhú polovicu tofu rozmrvíme a zmiešame so sojakrémom. Do zmesi pridáme soľ, mleté čierne korenie, pažítku a tymian. Premiešame.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm. Formičkou alebo tenkým pohárom vykrojíme z cesta kruhy. Do stredu dáme lyžičku plnky. cesto preložíme a okraje zatlačíme.
- Cibuľku nadrobno nakrájame a spolu s kockami tofu opražíme na troche oleja.
Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode približne 5 - 7 minút. Servírujeme s opraženou cibuľkou, tofu a čerstvými bylinkami.
|