Vegan makovec

sovickahuhu - bez fotkysovickahuhu, 27. februára 2014

Kedže veľmi rada pečiem, druhý recept nemôže byť nič iné ako opäť koláčik. Dnes si pripravíme chutný a lahodný makovec, ktorý je okrem iného Zobraziť celý popisKedže veľmi rada pečiem, druhý recept nemôže byť nič iné ako opäť koláčik. Dnes si pripravíme chutný a lahodný makovec, ktorý je okrem iného aj veľmi zdravý ( doplníme si vápnik, keďže mak obsahuje až 12krát viac vápnika ako kravské mlieko, má tiež veľké množstvo minerálov a vitamínov). Recept je opäť veľmi jednoduchý zato výsledný efekt stojí za to : )

8
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1/3 hrnček
1 hrnček
5 PL
1 hrnček
1 hrnček
1 bal.




Postup

  1. 1

    Povaríme spolu 1 hrnček rastlinného mlieka (ja som mala sójové ), 1/3 hrnčeka trstinového cukru a 1 hrnček pomletého maku. Po vychladnutí do zmesky pridáme 5 lyžíc rastlinného oleja, 2 hrnčeky múky ( ja som dala pol polohrubej a pol kukuričnej ) a prášok do pečiva. Zmiešame a pečieme cca 30 minút pri 180°C. Potreté marhuľovým džemom, roztopenou čokoládou, posypané kúskami orechov! Tadáááá : ) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

rea1
nič makové nemôže byť zlé, to je jasné a ja makové môžem, mak mám tak rada, že si ho sypem ešte aj do ovsených vločiek. takže tvoj koláč istotne urobím, už sa naň celkom teším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia