Vegan brokolicová polievka s mrkvou

mythra - fotkamythra, 2. marca 2014
Vegan brokolicová polievka s mrkvou
Foto: mythra

Brokolicová polievka v mojom podaní :)

5-6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
100 ml
Na vrch:
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu nakrájame na menšie kocky a dáme variť spolu s korením a soľou, prípadne vegetou. S vodou opatrne, napríklad ja mám rada hustejšiu konzistenciu. Zatiaľ si pripravíme brokolicu na menšie ružičky. Keď je mrkva polomäkká, pridáme brokolicu a varíme do úplného zmäknutia. Keďže mám rada, keď v polievke plávajú kúsky zeleniny, ešte pred mixovaním som vybrala pár ružičiek brokolice, ktoré som dala naspäť do polievky, až keď bola úplne hotová.

  2. 2

    Vyberieme korenie a mixujeme do hladka. Pridáme rastlinné mlieko na zjemnenie (môže byť aj sójová smotana na varenie), necháme prevrieť a polievka je hotová :) Podávame s nasucho opečenými krutónmi a vňaťkou. Dobrú chuť :)

    Vegan brokolicová polievka s mrkvou - obrázok 2

Diskusia k receptu

jarbra
jednoducha, zdrava polievocka, brokolicu mame kazdy tyzden a aj mrkvicku casto jedavam, vyskusam tvoj receptik ...
teniska
@mythra - musím povedať, že túto polievku (s nesladeným mandľovým mliekom) som varila včera, dnes sme sa pobili o posledný tanier, a už sa neviem dočkať kým bude po sviatkoch, aby som zajtra mohla letieť do obchodu po ďalšiu brokolicu! Je absolútne delikátna, krémová, jemná, skvostnej plnej chuti. Milujem ju, som na nej závislá! Tisíckrát ďakujem za skvelý recept :)
1x mythra




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia