Dusená fazuľka s pečenou klobáskou
Dusená fazuľka s pečenou klobáskou

Varím v záhrade: Dusená fazuľka s pečenou klobáskou

zajomato - fotkazajomato, 11. septembra 2017
Varím v záhrade: Dusená fazuľka s pečenou klobáskou
Foto: zajomato

Často chodievam do záhrady. Keď už nie je tak horúco, dá sa vonku aj niečo ukuchtiť. Dnes som si vyniesol malý sporák. Najskôr som Zobraziť celý popisČasto chodievam do záhrady. Keď už nie je tak horúco, dá sa vonku aj niečo ukuchtiť. Dnes som si vyniesol malý sporák. Najskôr som polieval, čo ešte treba. Fazuli sa toto leto darí. Natrhal som za košík, vykopal asi kilo zemiakov a obral zrelé rajčiny. Pripravil, čo treba, slniečko ešte pripeká, ale už sa to dá vydržať a dal som sa do varenia. Jedlo už bolo hotové a zasadol som k stolu. Medzitým sa obloha zatiahla a len čo som dojedol, začalo popŕchať.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji som opražil cibuľu, pridal som fazuľku, vegetu, pokrájaný cesnak, zalial asi do polovice hrnca vodou, korenie a nechal dusiť na miernom ohni.

  2. 2

    Medzitým som očistil zemiaky, pokrájal na kolieska a poukladal na fazuľku, keď bola zelenina skoro mäkká zložil som hrniec z ohňa a zlial vývar.

  3. 3

    Predhrial som rúru, fazuľku so zemiakmi som nasypal do fólie na pečenie, na vrch položil klobásku, uzavrel som fóliu a položil na plech do rúry, postupne som pridával teplotu až na 280 stupňov.

Diskusia k receptu

radost
...jednoducho...skromne...chutne...a ten bonus-vonku v záhrade..beriem všetko..:-)
methi
Mne sa to zda strasne dlha tepelna uprava tej fazulky. Sice nie je napisane kolko sa co vari, ale ten proces mi pride dlhy. 12 minut vo vriacej vode a fazulka je hotova. Zemiaky okorenit a upiect a klobasu ugrilovat, vsetko zvlast, mozno nejaky dip/dressing k tomu a bude to super. (nic v zlom)
hannes1
@Methi (12.9.2017 06:20)

Vieš, Methi, aj ty máš v podstate pravdu, ale aj ja dávam prednosť, keď je všetko pekne v kope. A troška sa s tým pohrať , to je nekonečné potešenie...
evanaaa
Prikláňam sa k @Methi , tiež som si všimla ten postup, no dobre, ak už všetko spolu, ale zemiaky by som dala skôr, teda prvé a fazuľku s ostatným pridať za chvíľu.....mimochodom, neviem, aký alobal použil @Zajomato , ale ja som práve dnes rozbaľovala môj a na vrchnej folii, obale, bolo upozornenie, že sa má použiť len do 220 st.C a pozor na slané a kyslé potraviny. A ináč k receptu - je tam zelenina, tak je to ono.....
kecupicek
Nevarím jedlá so zelenou fazuľkou, ale tento recept sa mi zdá zbytočne komplikovaný. Moje nekonečné potešenie je keď je obed zjedený bez zbytkov a riad je v umývačke.
zajomato
Evanaaa pozdravujem, skús veriť fazuľku a zemiaky spolu od začiatku a napíš, čo bolo mäkké skôr