Vareškový hrnkáč fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 16. septembra 2014

Určite ho poznáte a ak nie, tak vám ho ponúkam. Recept je rýchly, jednoduchý a dobrý, a čo je hlavné, netreba vyťahovať vela riadu Zobraziť celý popisUrčite ho poznáte a ak nie, tak vám ho ponúkam. Recept je rýchly, jednoduchý a dobrý, a čo je hlavné, netreba vyťahovať vela riadu :-) Na prípravu postačí hrnček, miska, varecha a zopár surovín, ktoré máme doma vždy.

Suroviny

2 hrnčeky (250 ml)
1  hrnček (250 ml)
1 bal.
1 ks
1/2 hrnčeka
1 hrnček
 13 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme múku, cukor, škoricu a olej.

    Vareškový hrnkáč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poriadne vareškou pomiešame, aby vznikla drobivá hmota.

    Vareškový hrnkáč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z hmoty odoberieme jeden hrnček a odložíme bokom, na posypanie koláča.

    Vareškový hrnkáč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do zvyšku pridáme vajce, mlieko a kypriaci prášok.

    Vareškový hrnkáč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hladka vymiešame.

    Vareškový hrnkáč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vylejeme na plech potretý maslom a posypaný múkou, husto obložíme ovocím, akýmkolvek, ja som dala striedavo slivky a jablká. A posypeme odloženou mrveničkou. Pečieme na dvestovke asi 20 až 25 minút. Rozpis je na menší plech, ja som použila plech s rozmerom 25 krát 35 cm .

    Vareškový hrnkáč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

spetkasoli
@margaretka28 , ani ja ho nepoznam, ale velmi sa mi zapacil, taketo jednoduche a rychle kolace milujem. Recept som si ulozila a urcite upeciem tento vikend. Dakujem a prajem vsetko dobre a pekny den:)
afataga
hrncekovy poznam aj mrvenickovy poznam a ty si tieto dva rcp skombinovala do jedneho, dobry napad, aj sa ti usiel kusok na kostovku?
babidka
Aj ja poznam trochu odlisnu verziu / s maslom a bez skorice/ ale tato sa mi paci tiez a tak bude zajtra :-) Jablcka padaju , nejake slivky alebo hrusky sa tiez najdu...
havino
@margaretka , nedám naň dopustiť, ked už neviem čo by som a nie to času a ovocie po ruke, tak tento, ja ho tu mám ten slivkový s makom, že som do odobratej zmesi maku pridala, no sypká sa, ale ked masla pridám ešte, tak v pohode a super rýchlovka, fajn koláčik
kukulienka71
Radšej by sme ochutnali, ako len zhliadli, ja si aj ukladám .Takéto rýchlovky sa vždy zídu, už som prišla na chuť aj hrnčekovým;-)
afataga
no poviem ti, ze stobohovy napad s tym odlozenim mrvenice :-), som dnes robila, ale tvarohovy a dala som menej cukru, super rychlovka, akurat ja som nemala vareskovy, ale lyzicovy :-) mne sa to najlepsie miesa lyzicou
afataga



vcera som robila, do cesta som dala pol muku a pol kokos, mrazeny citron, menej cukru, na to som pokydkala tvaroh so smotanou, vanilk. cukrom a hrozienkami a na to mrazene lesne ovocie, hotova almazia :-)
kika1212
@margar étka naša, rada ťa vidím, vitaj, baby dobre ste napiekli, dala by som si 1 kus origoš a 1 kus vylepšený?, ale obidva vyzerajú výborne a vieš, že ho mám uložený ako si ho pridala?, @afi dobre že si ho vytiahla, práve sú slivky, musím ho aj ja zvrtnúť
afataga
zasa sa hlasim, tento rcp fakt nema chybu, casto sa k nemu vraciam, plnka je variabilna, dnes som urobila plnku tak, ze som do misky vyliala stavu z cucoriedkoveho kompotu, dostala som prebytky od vybornej kamosky, do toho som rozmiesala zlaty klas, pridala tvaroh, kyslu smotanu, hrozienka a trochu cukru, na to dala tie cucoriedky a mrvenicku, no mnaaaam :-)



vzadu su kraje, nie su prihorene, ale fotene teraz s bleskom, len to tak vyzera, tie su najlepsie, take chrumkave