Varený bôčik

olinecka - fotkaolinecka, 5. februára 2015
Varený bôčik
Foto: olinecka

Obávam sa reakcie ,že je to kalorické.Dnes som ho uvarila pre manžela.

10 minút
príprava
105 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
na ochutenie
na posypanie
podľa seba  nemusí byť
na ochutenie




Postup

  1. 1

    Bôčik umyjeme pod tečucou vodou a dáme do väčšieho hrnca variť.

    Varený bôčik - obrázok 1
  2. 2

    Varíme 1 3/4 hodiny na miernom plameni,občas mäso v hrnci obrátime,aby sa uvarilo z každej strany rovnako.

  3. 3

    Mäso je uvarené vtedy ,keď z neho ľahko vyberieme rebrá.Uvarené mäso, dáme na tanier osolíme,okoreníme,posypeme rascou a červenou paprikou.Podávame s čerstvym chlebom,horčicou ,feferonkami alebo s kyslou uhorkou.Dobrú chuť!!!!

Diskusia k receptu

frezia68
@oline čka moja,ale chýba mi tam cesnak a štedro :-))),lebo bez toho "papriková slanina",ako to doma voláme,nemôže byť.Asi cesnak nemáte radi....áno,kalorické,ale 1-2 X do roka veľmi rada okoštujem :-)
fegy
v krátkej dobe druhý bôčik... ja len možno malý "zlepšovák".
Ja paprikujem nasledovne: soľ, prelisovaný cesnak a papriku dám do malej misky, premiešam a zalejem mastným ovarom z vrchu vody v ktorom sa bôčik varil. Vymiešam na kašu a tou potieram bôčik a nechám vychladnúť. Už na pohľad je bôčik takto robený krajší.
Ale, každému podľa jeho chuti ....
jozka2
Bocik moze byt chutny,len je malo natrety, ja natieram hrubo tou cesnakovo paprikovou zmesou,tak ako pise @fegy ,potom sa ta vrstva krasne rozmaze a drzi na bociku.Ked sa porezu uzsie pruhy tak ,ked sa je je vlastne obaleny z kazdej strany.
1x hubata
pusta1
veľkú delikatessu si uvarila, každý ochutí podľa toho, čo jemu a jeho rodinke chutí, podľa svojich zvyklostí. krásne sa ti vydaril tvoj paprikový bôčik :-)
kalorické, nekalorické, o tom nerozmýšľaj, síce som tu dnes "ohovárala" pána Dr. Bukovského, ale nedávno vyhlásil on sám v TV, že bôčik je zdravý -)))
nemáš mať z čoho obavy :-)
*****
1x pusta1
bembo
Ešte keď som za slobodna býval u rodičov,mamka to robievala dosť často.Veľmi jednoduché jedlo,iba že namiesto rasce to potrela prelisovaným cesnakom.Dal som si k tomu horčicu,chlieb,a musím povedať,že som to hodnotil ako delikatesu,ktorej som sa nevedel dojesť.Dodnes to občas robievam aj ja,hoci mám trošku vyšší cholesterol.
olinecka
@gordonko ,vrelo prijímam odporučanie variť v tlakovom hrnci,ale nemám ho.Niekto má rád studený ,niekto teply nechám na uvaženie,pozdravujem!!!
ariela6
pači sa mi priprava tvojho bočiku ja tiež nemožem cesnak som nan alergicka takže v mojej kuchyni ho nepouživam takže sa mi tvoj recept hodi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia