Varená veľkonočná šunka

Autor receptu

Alexander Szépe, šéfkuchár Wellness hotela Patince


Suroviny

120
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, vložíme do väčšej nádoby, posypeme rýchlosoľou a polejeme vodou. Všetko dokonale premiešame (najlepšie rukou) a na 2 hodiny dáme do chladničky. Potom zmes znova dobre premiešame a natlačíme do vrecka tak, aby medzi kúskami mäsa nezostal vzduch.

2

Vrecko z oboch strán uviažeme pevnou niťou, vložíme do hrnca a varíme miernym varom asi 3 hodiny. Vrecko s uvarenou šunkou vyberieme, dáme do plytkej nádoby, zaťažíme a necháme vychladnúť. Potom obal odstránime a šunku posypeme potlčeným korením. Podávame s uvarenými vajíčkami, prípadne so zeleninou.

3

NÁŠ TIP: Na domácu výrobu varenej šunky môžete použiť aj špeciálnu šunkovú formu, ktorá je z kovu a možno ju kúpiť v domácich potrebách. Šunka v nej získa krajší tvar, dobre sa krája a nerozpadá sa.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jjanosik, 30. marca 2010 o 15:48
    Pekne servirovanie, to je pravda. Bravcove pliecko (sumka) ma byt udene, alebo cerstve? Ta slipocka na fotografii sa smeje, ze nie ona je na taniery ale prasiatko, vsak.


  • oravec, 1. apríla 2010 o 11:24
    Pliecko má byť čerstvé, rýchlosoľ nenahrádzať obyčanou soľou. Je tam na to, aby skôr prenikla do mäsa a dodá výslednému pokrmu peknú ružovú farbu. Ja tento recept pripravujem v šunkovare.


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 1. apríla 2010 o 11:39
    Fotku sme dodatočne odstránili, pretože nezodpovedala receptu (vysvetlenie pre @jjanosik )


  • zuzidohle, 8. apríla 2011 o 19:21
    ukladam:)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist