Varená veľkonočná šunka

Autor receptu

Alexander Szépe, šéfkuchár Wellness hotela Patince


Suroviny

120
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, vložíme do väčšej nádoby, posypeme rýchlosoľou a polejeme vodou. Všetko dokonale premiešame (najlepšie rukou) a na 2 hodiny dáme do chladničky. Potom zmes znova dobre premiešame a natlačíme do vrecka tak, aby medzi kúskami mäsa nezostal vzduch.

2

Vrecko z oboch strán uviažeme pevnou niťou, vložíme do hrnca a varíme miernym varom asi 3 hodiny. Vrecko s uvarenou šunkou vyberieme, dáme do plytkej nádoby, zaťažíme a necháme vychladnúť. Potom obal odstránime a šunku posypeme potlčeným korením. Podávame s uvarenými vajíčkami, prípadne so zeleninou.

3

NÁŠ TIP: Na domácu výrobu varenej šunky môžete použiť aj špeciálnu šunkovú formu, ktorá je z kovu a možno ju kúpiť v domácich potrebách. Šunka v nej získa krajší tvar, dobre sa krája a nerozpadá sa.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jjanosik, 30. marca 2010 o 15:48
    Pekne servirovanie, to je pravda. Bravcove pliecko (sumka) ma byt udene, alebo cerstve? Ta slipocka na fotografii sa smeje, ze nie ona je na taniery ale prasiatko, vsak.


  • oravec, 1. apríla 2010 o 11:24
    Pliecko má byť čerstvé, rýchlosoľ nenahrádzať obyčanou soľou. Je tam na to, aby skôr prenikla do mäsa a dodá výslednému pokrmu peknú ružovú farbu. Ja tento recept pripravujem v šunkovare.


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 1. apríla 2010 o 11:39
    Fotku sme dodatočne odstránili, pretože nezodpovedala receptu (vysvetlenie pre @jjanosik )


  • zuzidohle, 8. apríla 2011 o 19:21
    ukladam:)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist