Varená veľkonočná šunka

Autor receptu

Alexander Szépe, šéfkuchár Wellness hotela Patince


Suroviny

120
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, vložíme do väčšej nádoby, posypeme rýchlosoľou a polejeme vodou. Všetko dokonale premiešame (najlepšie rukou) a na 2 hodiny dáme do chladničky. Potom zmes znova dobre premiešame a natlačíme do vrecka tak, aby medzi kúskami mäsa nezostal vzduch.

2

Vrecko z oboch strán uviažeme pevnou niťou, vložíme do hrnca a varíme miernym varom asi 3 hodiny. Vrecko s uvarenou šunkou vyberieme, dáme do plytkej nádoby, zaťažíme a necháme vychladnúť. Potom obal odstránime a šunku posypeme potlčeným korením. Podávame s uvarenými vajíčkami, prípadne so zeleninou.

3

NÁŠ TIP: Na domácu výrobu varenej šunky môžete použiť aj špeciálnu šunkovú formu, ktorá je z kovu a možno ju kúpiť v domácich potrebách. Šunka v nej získa krajší tvar, dobre sa krája a nerozpadá sa.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jjanosik, 30. marca 2010 o 15:48
    Pekne servirovanie, to je pravda. Bravcove pliecko (sumka) ma byt udene, alebo cerstve? Ta slipocka na fotografii sa smeje, ze nie ona je na taniery ale prasiatko, vsak.


  • oravec, 1. apríla 2010 o 11:24
    Pliecko má byť čerstvé, rýchlosoľ nenahrádzať obyčanou soľou. Je tam na to, aby skôr prenikla do mäsa a dodá výslednému pokrmu peknú ružovú farbu. Ja tento recept pripravujem v šunkovare.


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 1. apríla 2010 o 11:39
    Fotku sme dodatočne odstránili, pretože nezodpovedala receptu (vysvetlenie pre @jjanosik )


  • zuzidohle, 8. apríla 2011 o 19:21
    ukladam:)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist