Varená veľkonočná šunka

Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 29. marca 2010 15:14
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

120 min
príprava
180 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté mäso pokrájame na menšie kusy, vložíme do väčšej nádoby, posypeme rýchlosoľou a polejeme vodou. Všetko dokonale premiešame (najlepšie rukou) a na 2 hodiny dáme do chladničky. Potom zmes znova dobre premiešame a natlačíme do vrecka tak, aby medzi kúskami mäsa nezostal vzduch.

  2. 2

    Vrecko z oboch strán uviažeme pevnou niťou, vložíme do hrnca a varíme miernym varom asi 3 hodiny. Vrecko s uvarenou šunkou vyberieme, dáme do plytkej nádoby, zaťažíme a necháme vychladnúť. Potom obal odstránime a šunku posypeme potlčeným korením. Podávame s uvarenými vajíčkami, prípadne so zeleninou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Na domácu výrobu varenej šunky môžete použiť aj špeciálnu šunkovú formu, ktorá je z kovu a možno ju kúpiť v domácich potrebách. Šunka v nej získa krajší tvar, dobre sa krája a nerozpadá sa.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist