Varená plnka jednoduchá

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 13. apríla 2014

Ide veľká noc a bez plnky si to neviem predstaviť sýty pečený variant mám zakázaný tak vám predstavím niečo ľahšie stráviteľné ako to robieva Zobraziť celý popisIde veľká noc a bez plnky si to neviem predstaviť sýty pečený variant mám zakázaný tak vám predstavím niečo ľahšie stráviteľné ako to robieva moja sestra. Je fakt dobrá.

6
porcií
15 minút minút
príprava
115 minút minút
na 100°C a 180°C °C

Suroviny

6 ks
20 dkg
1 ks
2 PL
1 PL
1/2 PL
3 dcl
5 ks
1 zväzok menší




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kolieska dáme do misy, zalejeme mliekom necháme chvíľu postať. Medzi tým si nakrájame cibuľu ktorú dusme na oleji do sklovitá , pridáme na kocky nakrájanú šunku chvíľu dusíme a miešame a odstavíme z platne a necháme vychladnúť. Potom cibuľu so šunkou dáme k rožkom. Posypeme cesnakom, soľou , vegetou a korením. Ďalej pridáme vajcia i nakrájanú na drobno peržlenovú vňať všetko dobré v mise premiešame.

  2. 2

    Zoberieme si mikroténový sáčok a do neho zmes dáme a urobíme uzol tesne pri zmesi. Vložíme to do hrnca tak aby to bolo vo vode ponorené a varíme pomaly asi 100 minút. Po uvarení vyberieme opatrne z vody nech nám vrecko nepraskne ja to pomaly vylievam na tanier. Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Ja to dávam ešte pripiecť do horúcej rúry na 15 minút. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mariamka
mi to pride ako dobra knedla, lebo plnku resp. slepe kura tiez radsej peciem, ale toto vyzera tiez zaujimavo a chutne, akurat cesnak by som dala cerstvy, @zuzana78 nie sme tu na miss foto, a obcas treba aj recept precitat, aj ked prvy dojem je prvy dojem, v pripade nekvalitnej foto redakcia recept nepusta ,, vraj :))
zifi
na tento recept som skoro zabudol - som rad, ze tu je... akosi podobne to robievala moja mama.
klotilda
My tomu hovoríme "veľkonočná plnka". Ja ju pečiem. Nevedela som, že sa dá aj variť.
mijaita
Nedávám olej ani sádlo a přece peču a je vynikající.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia